Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιοτικά κριτήρια και στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

Ποιοτικά κριτήρια και στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

Τα κριτήρια ποιότητας αφορά τους εκπαιδευτικούς, τα κτίρια και τα προγράμματα σπουδών.

Για πρώτη φορά, στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών τίθενται κριτήρια ποιότητας σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχουν. Ετσι, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά, τίθεται ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, μετά από δεκαετίες λειτουργίας, όπου αρκούσε μία απλή επαγγελματική άδεια. Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών εντάσσονται πλέον στο Δίκτυο των Φορέων της Διά Βίου Μάθησης.

Με την απόφαση για την αδειοδότηση των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, που υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα κριτήρια ποιότητας αφορούν στους εκπαιδευτικούς, στα προγράμματα σπουδών και στα κτήρια.

«Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών λειτουργούσαν χωρίς κανόνες για πενήντα χρόνια. Η ποιότητα των υπηρεσιών τους εξαρτιόταν έως τώρα από την ευσυνειδησία των ιδιοκτητών τους», τονίζει η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.

«Για εμάς αυτό δεν αρκεί. Όλα τα προσόντα που θα αποκτούνται στο πλαίσιο του μη τυπικού συστήματος εκπαίδευσης θα πιστοποιούνται από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ). Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την απόφαση θα πετύχουμε την αναβάθμιση των Εργαστήριων Ελευθέρων Σπουδών, με σημαντικά οφέλη για χιλιάδες σπουδαστές», συμπληρώνει η κ. Γεννηματά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε