Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος εισαγγελέων – Στουρνάρα για το χαράτσι – “Απαράδεκτος ο ΥΠΟΙΚ, ενεργεί παράνομα”

Πόλεμος εισαγγελέων – Στουρνάρα για το χαράτσι – “Απαράδεκτος ο ΥΠΟΙΚ, ενεργεί παράνομα”

– Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για την εντολή του Γιάννη Στουρνάρα να εισπράττεται το χαράτσι κανονικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
– “Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες για όποιον αγνοεί το νόμο”
– Αύριο η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το αίτημα του Δημοσίου να ανασταλεί η πρωτόδικη απόφαση
– Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων

Μεγάλη κόντρα φαίνεται να ξεσπάει μεταξύ της Ένωσης Εισαγγελέων και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το χαράτσι. Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωση της αναφέρει ότι περιήλθαν σε γνώση της δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της».

Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και στη συνέχεια ο Γ. Στουρνάρας με επιστολή του στη ΔΕΗ ζέδωσε εντολή να συνεχίσει να εισπράττει κανονικά το χαράτσι.

Η εν λόγω ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων έρχεται μόλις μία ημέρα πριν τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο της αίτησης του Δημοσίου με την οποία ζητείται η αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ηράκλειο: Εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι

Τη Δευτέρα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το χαράτσι

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

Στον αέρα το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Το Δημόσιο προσφεύγει στα δικαστήρια

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε