Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πολίτες συνέλαβαν τους ληστές – Φωτογραφίες από την σύλληψη

Οι ληστές πήγαν για ληστεία όμως δεν υπολόγιζαν τους πελάτες της τράπεζας που αποδείχθηκε ότι είχαν τσαγανό!
 

Με τη βοήθεια πολιτών, μεταξύ αυτών και ενός συνταξιούχου αστυνομικού, αποτράπηκε απόπειρα ένοπλης ληστείας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στη Λεμεσό, με τους δυο δράστες να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στα αστυνομικά κρατητήρια. Την ίδια ώρα η Αστυνομία εκτιμά ότι με τη σύλληψη τους θα εξιχνιαστεί αριθμός παρόμοιων υποθέσεων.
 
Οπως δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Ανδρέας Κουσιουμής, ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν δυο πρόσωπα που φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα και κράνη, στάθμευσαν τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα τους έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας, στη συμβολή των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού.
 
Πολίτης που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις των δυο αγνώστων και φώναξε ότι γινόταν ληστεία με αποτέλεσμα ένας εκ των δραστών να προτάξει το κοντόκαννο κυνηγετικό που κρατούσε προς εκφοβισμό. Ακολούθως οι επίδοξοι ληστές μπήκαν στην τράπεζα και υπό την απειλή του όπλου άρχισαν να γεμίζουν τσάντα που έφεραν μαζί τους, με χρήματα από τα ταμεία.

 
Την ίδια ώρα, έξω από την τράπεζα, κινητοποιήθηκαν αρκετοί πολίτες οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και έστησαν καρτέρι στους δυο ληστές, ενώ συνταξιούχος αστυνομικός ανέτρεψε τη μοτοσικλέτα τους για να μην μπορούν να διαφύγουν.
Βγαίνοντας από την τράπεζα, οι δράστες πιάστηκαν προ εκπλήξεων και άρχισαν να τρέχουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ωστόσο ανακόπηκαν από τους πολίτες και τους αστυνομικούς που είχαν εν τω μεταξύ φθάσει στη σκηνή.
 
Οι δράστες, που είναι αλλοδαποί, οδηγήθηκαν στα αστυνομικά κρατητήρια.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι το κυνηγετικό όπλο ήταν έμφορτο επισημαίνοντας ότι η βοήθεια των πολιτών είναι πολύτιμη για την Αστυνομία, αλλά πρέπει οι πολίτες, όταν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες να είναι πέραν πάσης αμφιβολίας σίγουροι ότι δεν θα εκτεθούν σε οποιοδήποτε κίνδυνο.
 
Ο κ. Κατσουνωτός επιβεβαίωσε, εξάλλου, πληροφορία που μετέδωσε το Σίγμα ότι σε βάρος ενός εκ των δύο επίδοξων ληστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνολικά 143 υποθέσεις που αφορούν, διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες, είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους από το Δικαστήριο και είχε παραβιάσει αυτούς τους όρους και έκτοτε καταζητείτο και συνελήφθη.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε