Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πολιτική θύελλα απο τις δηλώσεις Πάγκαλου περι αναδιάρθρωσης του χρέους

“Βόμβα” στο πολιτικό σκηνικό έριξε ο Θόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. “Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται λέει”, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Μία εβδομάδα πρίν απο τις εκλογές ο Θόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφήνωντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανδιάρθρωση του χρέους, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία στην ουσία τον κατηγόρησε οτι πίσω απο το δίλημμα του πρωθυπουργού βρίσκονται οι πραγματικές προσθέσεις του ΠΑΣΟΚ για αναδιάρθρωση του χρέους.

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει οτι “η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε”.

Έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές εφέτος ή του χρόνου, αλλά μπορεί να κάνω λάθος” λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στην ίδια συνέντευξη. Ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι “το πράγμα το ξεκίνησε ο κ. Σαμαράς”. “Έθεσε το θέμα με μορφή δημοψηφίσματος, κατά ή υπέρ του μνημονίου. Υπήρχαν πολύ μικρά περιθώρια από τον πρωθυπουργό. Επρεπε να κάνει ότι δεν ακούει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε θα υπήρχε κριτική ότι ζούμε σε δύο διαφορετικές χώρες κτλ., ή να σηκώσει το γάντι. Ο Παπανδρέου σήκωσε το γάντι”.

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, περί πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας μάλιστα, πως τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία μας. 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος όμως, τόσο σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, όσο και σε πρωϊνή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. “Είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας, όπως λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για όσους μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος, αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και το σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου”, τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Η Ρηγίλλης ζητά από τον πρωθυπουργό, ή να αποπέμψει άμεσα τον κ. Πάγκαλο ή να πει όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ, “όλη την αλήθεια για αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του αποκάλυψε σήμερα, ο κ. Πάγκαλος”.

Πάγκαλος: “Η ΝΔ εχει φαντασιώσεις”

Με αφορμή την ανακοίνωση του εκππροσώπου της ΝΔ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε, με αφορμή μια θεωρητική συζήτηση για τη σχέση μιας οποιασδήποτε χώρας με το χρέος που την βαρύνει, το σύνολο των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη πιστής εφαρμογής όλων των όρων του Μνημονίου, ώστε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση του μηχανισμού, που ο Πρωθυπουργός επέτυχε για τη χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών της χώρας, η μείωση του δημοσίου ελλείμματος. Από κει και πέρα, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει φαντασιώσεις και διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες διαστροφής όλων όσων περιλαμβάνονται στο δημόσιο διάλογο. Αφού κατέστρεψε ως κυβέρνηση την οικονομία, προσπαθεί τώρα με τις συκοφαντίες, τις αφελείς διαβολές και το κουτσομπολιό να λοβοτομήσει το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας”.

Πεταλωτής: Η ΝΔ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις Πάγκαλου

Για σενάρια συνομωσίας που αναπτύσει η ΝΔ κάνει λόγο ο Γ. Πεταλωτής. Σε δήλωσή του αναφέρει: “Η Ν.Δ. βρήκε και πάλι ευκαιρία, για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας, να αναπτύξει σενάρια συνομωσίας διαστρεβλώνοντας συνειδητά τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων του προγράμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η υλοποίησή τους. Και αυτό πράττουμε με πλήρη συνέπεια και υπευθυνότητα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε