Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πολιτικό παιγνίδι με τη διαδρομή της βόμβας- “Βλέπουν” διασυνδέσεις με το εξωτερικό

Πολιτικό παιγνίδι με τη διαδρομή της βόμβας- “Βλέπουν” διασυνδέσεις με το εξωτερικό

– Γρήγορη αλλαγή πλεύσης της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας για τη διαδρομή του εκρητκικού πακέτου.
– Διασυνδέσεις των δολοφόνων με την ιταλική FAI

Εντύπωση προκαλεί η τόσο γρήγορη αλλαγή πλεύσης της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας για την διαδρομή του εκρηκτικού πακέτου. Οι αστυνομικοί αρχικά εκτιμούσαν πως υπήρχαν τρεις πιθανότητες για τη φονική διαδρομή:  Πρώτη πιθανότητα η αποστολή να έγινε από τα ΕΛ.ΤΑ, καθώς αυτή η αλληλογραφία και τα δέματα δεν φαίνεται να περνούσαν από κανέναν έλεγχο. Δεύτερη πιθανότητα από κάποιον αστυνομικό ή υπάλληλο του πολιτικού του γραφείου και τρίτη με διανομέα εταιρείας ταχυμεταφορών. Από αυτά τα ενδεχόμενα, τα περισσότερα ποσοστά συγκέντρωνε, όπως έλεγαν, το σενάριο η αποστολή να έγινε μέσω των ελληνικών ταχυδρομείων στο υπουργείο και από εκεί μέσω υπαλλήλων ή αστυνομικών έφθασε στα χέρια του Γιώργου Βασιλάκη, χωρίς να περάσει από κανέναν έλεγχο.

Μετά απο πολύωρη σύσκεψη ανάμεσα στην πολιτική, αστυνομική ηγεσία και στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου βρέθηκε η πιο “βολική” διαδρομή του πακέτου με τον όσο το δυνατόν  λιγότερο βαθμό ευθυνών και συνεπειών για όλους. Πήγε μέσω των ΕΛ.ΤΑ στο πολιτικό του γραφείο, έμεινε εκεί περίπου δύο ημέρες και την επόμενη μέρα έφθασε στα χέρια του άτυχου υπασπιστή με τα τραγικά αποτελέσματα. Αυτή η αστυνομική εκδοχή διέρρευσε άμεσα πριν από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στους πολιτικούς και όχι αστυνομικούς συντάκτες, με την “επισήμανση” πως δεν είναι δυνατόν όλα τα πολιτικά γραφεία να έχουν μηχανήματα ανίχνευσης για βόμβες. 

Σε όλες τις περιπτώσεις ο εκρηκτικός φάκελος δεν ελέγχθηκε ποτέ και από κανέναν, απλά άλλαζε τον τόπο ανυπαρξίας ελέγχου και τη βαθμίδα απόδοσης ευθυνών.

“Βλέπουν” διασυνδέσεις με το εξωτερικό 

Άμεση διασύνδεση των δολοφόνων του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη με την άτυπη FAI της Ιταλίας βρήκαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραθέτοντας δύο ενέργειές της με παγιδευμένους εκρηκτικούς φακέλους, τον Οκτώβριο του 1999 σε ένδειξη συμπαράστασης στον τότε συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη και πολύ πρόσφατα στις 19 Απριλίου 2010 και σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατό του, για τον Λάμπρο Φούντα. Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν στελέχη της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας να έχουν έρθει στη χώρα μας ή ενεργά μέλη της εγχώριας τρομοκρατίας να έχουν ταξιδεύσει στην γειτονική Ιταλία παίρνοντας τεχνογνωσία για την παγίδευση εκρηκτικών φακέλων. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ζητήσει πληροφορίες μέσω αστυνομικών συνδέσμων από άλλες χώρες της Ευρώπης για την χρήση παγιδευμένων πακέτων. Επίσης, οι αστυνομικοί ερευνούν για την ύπαρξη τυχόν οπτικοακουστικού υλικού αλλά και καταθέσεις από το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ της Κυψέλης απ’ όπου φαίνεται ο αποστολέας με τα στοιχεία «Χρήστος Καραβέλας», έστειλε το δολοφονικό πακέτο στο πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στις 18 Ιουνίου.

Στο ίδιο πλαίσιο αστυνομικών εκτιμήσεων δεν απομακρύνεται το ενδεχόμενο πίσω από την δολοφονική βομβιστική επίθεση να κρύβεται η «Λαϊκή Θέληση» αλλά πιθανολογούν όλο και πιο έντονα πως μπορεί να εμφανιστεί μια νέα τρομοκρατική επωνυμία που θα στελεχώνεται από τρομοκρατικά απομεινάρια παλιών και νεότερων οργανώσεων που έδρασαν στην Ελλάδα.
 
Διαβάστε επίσης 
Ψάχνουν τις απαντήσεις στη συνδεσμολογία      

    Οργή και θρήνος στην κηδεία του Γ. Βασιλάκη 
    “Την έφτιαξαν επαγγελματίες”, λένε οι ειδικοί την φονική βόμβα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε