Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πολιτικοί εκτός πραγματικότητας, δε σεβάστηκαν το χαμό ενός ανθρώπου

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κατώτεροι των περιστάσεων για άλλη μια φορά, πολιτικοί που ζουν εκτός πραγματικότητας και όπως λέει ο λαός «δε βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν».

Την ώρα που μια ολόκληρη χώρα έχει παγώσει από την αυτοκτονία ενός συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, δυο εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, δυο πολιτικοί που χιλιάδες πολίτες τίμησαν με την ψήφο στις προηγούμενες εκλογές σόκαραν με τον κυνισμό των δηλώσεών τους.

Πρώτος ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Παπανδρέου, Πάνος Μπεγλίτης. «Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, το αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος, σεβασμός σ’ αυτές τις περιπτώσεις…», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης λίγη ώρα αφού ένας άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του και μάλιστα στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, στην «καρδιά» της Αθήνας!

Ο κ. Μπεγλίτης προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του, είπε. Δεν ήθελε να πει ό,τι είπε. Το γιατί το είπε, είναι άλλο θέμα…

Και πριν κοπάσει ο σάλος από αυτή τη δήλωση, ήρθε ένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος να προκαλέσει οργή. Αυτή τη φορά ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 7 με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Θεώρησε σωστό να συνδέσει την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού με την εκτόξευση των φαρμακευτικών δαπανών!

«Αν είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια» είπε. Και όταν προκλήθηκε ένταση από τα λεγόμενά του, δε δίστασε να απαντήσει ότι «δεν ήρθα σε εκπομπή ψυχανάλυσης»! Νωρίτερα, αφού μίλησε για αγωνία και περισυλλογή, επιχείρησε να… ερμηνεύσει τα τελευταία λόγια του αυτόχειρα: «Μιλά στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια».

Τελικά, μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Αν οι Έλληνες πολιτικοί ακολουθούσαν έστω τη φράση-σύνθημα από γνωστή διαφήμιση, ίσως να ήμασταν όλοι πολύ καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφαίρα στην καρδιά της Ελλάδας – Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την αυτοκτονία του 77χρονου – Δραματική αύξηση 45% των αυτοκτονιών σε ένα χρόνο

Αμαύρωσαν με τα επεισόδια τον τόπο της τραγωδίας – Τραυματίστηκε γυναίκα δημοσιογράφος

Τόπος προσκυνήματος το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος – “Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια”

“Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ”

“Το ματωμένο μνημείο του Αγνώστου Πολίτη” – ΦΩΤΟ και VIDEO

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε