Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά [pics]

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά [pics]
Φωτογραφία Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (20/10), ύστερα από σχετικό κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Είμαστε εδώ για να κλείσουμε αυτά τα γραφεία» είπε η Μάγδα Φύσσα. Και συμπλήρωσε: «Και απλά είμαστε άλλη μια φορά στους δρόμους… Συνήθως είμαστε στη δίκη, σήμερα είμαστε εδώ. Ο λόγος είναι γνωστός, οι εγκληματίες στη φυλακή -όχι έξω να κάνουν και εγκαίνια».

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στις 18.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και λίγο πριν από τις 20.00 πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις.

«Ενώ εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και αποτελεί κοινωνικό αίτημα η τιμωρία όλων των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Π. Φύσσα, η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση συνεχίζει να προκαλεί με τα εγκαίνια νέων γραφείων, παρουσία του Μιχαλολιάκου, που θα λειτουργήσουν ως ορμητήριο επιθέσεων.Η κοινωνική και πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί το πρώτιστο καθήκον όλου του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

«Θα σταθούμε με κάθε τρόπο απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια των φασιστών της Χ.Α. να εδραιώσουν την παρουσία τους στις γειτονιές μας. Το Μπλόκο της Κοκκινιάς και η Μάχη της Ηλεκτρικής είναι μόνο μερικά από τα ορόσημα που αποδεικνύουν ότι αυτές οι γειτονιές έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη κατά του φασισμού, απέναντι στους ιδεολογικούς πρόγονους των σημερινών χρυσαυγιτών, τους ταγματασφαλίτες και τους μαυραγορίτες. Καλούμε κάθε νέο και νέα, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, να αγωνιστούν για τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη, για να πάρουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τη θέση που τους αρμόζει στο κοινωνικό περιθώριο και στη φυλακή» αναφέρει η Νεολαία Σύριζα Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις