Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πορείες για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πορείες για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Πορείες σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη του άτυχου μαθητή. Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών. Επί ποδός και η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων.
 
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 5 το απόγευμα, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 6, θα κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα.

H ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Αστυνομία θα επιτηρεί τους δρόμους που θα περάσει η πορεία, ενώ έμφαση θα δοθεί στο μπλοκ των αντεξουσιαστών.

 
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
 
Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε