Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πόρτα από τους εργοδότες τρώνε οι συμβασιούχοι ως “αντιπαραγωγικοί”

– Σκούρα θα τα βρουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι που φεύγουν από το δημόσιο
– Οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα τους γυρίζουν την πλάτη γιατί η θητεία στο δημόσιο θεωρείται “ελάττωμα” όχι προσόν
– Τεράστιο πρόβλημα για τους άνω των 45 που δεν έχουν άλλη θητεία πέραν της υπηρεσίας

Μαύρη μοίρα για χιλιάδες συμβασιούχους που θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας οι περισσότεροι εξ αυτών θα βρουν κλειστές πόρτες και στον ιδιωτικό τομέα καθώς η προηγούμενη θητεία τους στον δημόσιο τομέα δεν θεωρείται προσόν αλλά “ελάττωμα” για τις άκρως ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Η πλειονότητα των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα θεωρούν τους δημοσίους υπαλλήλους – όπως και η πλειονότητα των πολιτών που “καταδικάζει” δικαίους και αδίκους – αντιπαραγωγικούς και δεν τους θέλουν στις δουλειές τους.

Τη στιγμή που η ανεργιά έχει φτάσει στο 12% και η ζήτηση από την πλευρά των εταιρειών έχει πέσει κατά 40% ο ανταγωνισμός για μία θέση εργασίας θα είναι με νύχια και με δόντια.

Στέλεχος της εταιρείας επιλογής ανώτατων στελεχών ο Α. Γαβριηλίδης αναφέρει ότι ακόμη και σε νορμάλ περιόδους η ελληνική αγορά εργασίας δεν μπορούσε να απορροφήσει τα στελέχη που είχαν μείνει εκτός.

Σύμφωνα με την κ. Μ. Μπανάκου επικεφαλής σε εταιρεία επιλογής προσωπικού, η λέξη “διοικητικός υπάλληλος” στο βιογραφικό ενός εργαζομένουν δε σημαίνει και πολλά στον ιδιωτικό τομέα.

Φοβερό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που είναι άνω των 45 και δεν έχουν άλλη προύπηρεσία από τη θητεία τους στο Δημόσιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε