Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πώς η εφεδρεία θα αφήσει τους πολίτες να ξεροσταλιάζουν στις στάσεις

‘Ερχονται καθυστερήσεις που θα φτάνουν και τη μία ώρα σε όλα τα μέσα μεταφοράς ενω δεκάδες περιοχές απειλούνται με κατάργηση δρομολογίων.

Έτοιμοι να “πατήσουν γκάζι” για νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, μόλις η κυβέρνηση “βάλει μπρος” την εργασιακή εφεδρεία, είναι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, μέσω του Newsit, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο για καθυστερήσεις αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών, εξαιτίας της μείωση του προσωπικού.

Ηδη, οι τεχνικοί είναι λιγότεροι από τότε που εφαρμόστηκαν οι μετατάξεις και με το επόμενο κύμα φυγής των εργαζομένων ο κίνδυνος – όπως λένε- είναι ορατός.

Μιλώντας στο Newsit ο Αλ.Κομίνης από το συνδικάτο των εργαζομένων ΟΑΣΑ ανέφερε πως οι καθυστερήσεις που είναι ήδη δεκάλεπτες, θα γίνουν εικοσάλεπτες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η καθυστέρηση θα φτάνει και την μια ώρα στα δρομολόγια που αφορούν την περιφέρεια της Αττικής, όπως Σπάτα, Λούτσα και Ασπρόπυργος ενώ είναι βέβαιο πως θα κοπούν και τα δρομολόγια με αποτέλεσμα δεκάδες περιοχές να μείνουν χωρίς συγκοινωνίες.

Ο κ.Νικολακόπουλος από το συνδικάτο των εργαζομένων στα τρόλεϊ αναφέρει πως η κατάσταση στις συγκοινωνίες είναι τραγική λόγω της ενοποίησης των εταιριών και των μετατάξεων. Τονίζει πως υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και χρειάζονται προσλήψεις και όχι εφεδρείες.  Χαρακτηριστικά αναφέρει ”τα δεκάλεπτα πρέπει να τα ξεχάσουμε, το λιγότερο που θα περιμένει ο κόσμος είναι 25 λεπτά με μίση ώρα”.

Η ήδη επιβαρημένη κατάσταση, μετά τις απολύσεις των 275 υπαλλήλων, θα επιδεινωθεί με την εφεδρεία επισημαίνει ο πρόεδρος εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος.


Την Δευτέρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα κάνουν συνέλευση για να καθόρισουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ θεωρείται βέβαιο πως οι απεργίες που θα κάνουν θα είναι συντονισμένες με σκοπό να παραλύσουν τα πάντα.

Διαβάστε

Από 28/11 αποχωρεί το πρώτο κύμα δημοσίων υπαλλήλων – Έρχεται μεγάλο μαχαίρι και στον στενό δημόσιο τομέα με δεκάδες καταργήσεις φορέων

Απεργίες στα μέσα μεταφοράς λόγω εφεδρείας – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε