Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πώς να ασφαλίσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα

Δείτε στο ρεπορτάζ του NewsIt, με αναλυτικά παραδείγματα, τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας, πόσο κοστίζουν οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας και οι συναγερμοί και μάθετε για εναλλακτικούς τρόπους προφύλαξης.

Με την βοήθεια του ειδικού στα συστήματα ασφαλείας κ.Παύλου Ζιάκκα, που διαθέτει κατάστημα στην οδό Θηβών, θα δείτε με ποίους τρόπους μπορείτε να προφυλαχθείτε. Οπως λέει, δεν υπάρχει αδιάρρηκτο σύστημα που να παρέχει απεριόριστη ασφάλεια. “Είναι όλα θέμα χρόνου δηλαδή πόσο χρόνο διαθέτει ο επίδοξος ληστής για να παραβιάσει μια πόρτα η ένα παράθυρο”. Εκτός αυτού ο κ. Ζιάκκας επισημαίνει πως οι ληστές έχουν εργαλεία τα οποία αν δεν μπορούν να ανοίξουν την κλειδαριά, την καταστρέφουν.


Αν κάποιος θέλει να ασφαλίσει το σπίτι του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να βάλει κλειδαριές καινούργιας τεχνολογίας οι οποίες κατασκευάζονται με λέιζερ, που πλέον δεν αντιγράφονται χωρίς την ταυτότητα της κλειδαριάς και την ταυτότητα του πελάτη. Σε περίπτωση που χάσει κάποιος το κλειδί, η εταιρεία παρέχει ένα δεύτερο κλειδί που αυτόματα ακυρώνει το παλιό. Το σκότος αυτού του τύπου κλειδαριών ξεκινά  από 250 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 400 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο της πόρτας. Αυτή η λύση προτείνεται σε όσους διαθέτους θωρακισμένες πόρτες. Οσοι έχουν απλές πόρτες και δεν μπορούν να βάλουν θωρακισμένες υπάρχει μια νέου τύπου κλειδαριά  και κοστίζει από 40 μέχρι 300 ευρώ.


 

Πόρτες ασφαλείας

Αν επιλέξετε να βάλετε πόρτα ασφαλείας είναι σημαντικό να έχει αντισεισμική κάσα και η τοποθέτησή της να γίνεται με μεγάλα μπουλόνια. Ενδεικτικά οι θωρακισμένες πόρτες ξεκινούν από 900 ευρώ.


Μπάρες ασφαλείας
Πρόκειται για έναν νέο τρόπο προφύλαξης και αρκετά πρακτικό, καθώς οι ατσαλένιες μπάρες που τοποθετούνται βγαίνουν χειροκίνητα και πολύ εύκολα, σε περίπτωση που θέλουμε να περάσουμε ένα μεγάλο αντικείμενο σε εσωτερικό χώρο.

Συναγερμοί

Η τιμή τους ξεκινά απο 700 ευρώ και ανεβαίνει, αναλόγως με το πόσα δωμάτια και σημεία θέλουμε να καλύψουμε με παγίδες. Οι συναγερμοί τελευταίας τεχνολογίας μάλιστα έχουν και ανιχνευτές εξωτερικού χώρου αποτρέποντας έτσι τους επίδοξους ληστές απο το να πλησιάσουν το σπίτι.

Ο κ. Ζιάκκας τέλος επισημαίνει πως οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσκετικοί στις επιλογές των προμηθευτών καθώς τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε