Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πως θα γίνει η μείωση μισθού στο Δημόσιο

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται πως θα παρακρατηθούν τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν από τον περασμένο Νοέμβριο ως σήμερα οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που δεν είχαν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως διευκρινίζεται τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν για πέντε μίνες θα αφαιρεθούν απ’ τους μισθούς από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Με την ίδια εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις για τον καθορισμό των αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ειδικότερα, διευκρινίζεται πως το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας τους, σύμφωνα με το Ν. 4024/2011.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι το προσωπικό αυτό δεν κατατάσσεται βαθμολογικά αλλά μόνο μισθολογικά, ενώ για τη μισθολογική του εξέλιξη λαμβάνεται υπόψη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι 7 έτη. Πέραν του βασικού μισθού, οι ανωτέρω δικαιούνται τα επιδόματα και τις παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε