Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πως θα πληρωθεί το χαράτσι – Το σχέδιο του υπουργείου αν απαγορευτεί η είσπραξη από τη ΔΕΗ

Πως θα πληρωθεί το χαράτσι – Το σχέδιο του υπουργείου αν απαγορευτεί η είσπραξη από τη ΔΕΗ

– Από την εφορία η είσπραξη, κανείς δεν γλιτώνει την πληρωμή
– Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που το χαράτσι μεταφερθεί στις εφορίες
– Διπλή ταλαιπωρία για τους πολίτες και νέες ουρές

Η απόφαση για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα παρθεί την ερχόμενη Παρασκευή, όμως το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες έχει έτοιμο το σχέδιο για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που θα επιβληθεί πλήρης αποσύνδεση του τέλους για τα ακίνητα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Με κίνδυνο να υπάρξει τρύπα 1 δισεκατομμυρίου το υπουργείο έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του καθώς ένα νέο σχέδιο μπορεί να καθυστερήσει την είσπραξη ακόμη και έξι μήνες, κάτι που θα σημάνει πρόβλημα με την τρόικα.

Αν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου τότε θα πρέπει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή διαδικασία όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν στην εφορία.

Οι πολίτες για ακόμη μια φορά θα πρέπει να σταθούν σε μια ουρά και να καταθέσουν το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.

Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με το χαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όλοι, αν επιλεγεί τελικά αυτή η διαδικασία, καθώς η αλλαγή ή η δήλωση θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αφού σε πολλές περιπτώσεις το ΑΦΜ που αναγράφεται στον λογαριασμό, συνήθως, δεν έχει καμία σχέση με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.

Διαβάστε επίσης:
Την Παρασκευή η απόφαση για το χαράτσι – Η ΔΕΗ όμως συνεχίζει να δέχεται τις πληρωμές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε