Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόσοι Δήμοι έστειλαν τις λίστες με τους υπαλλήλους

Πόσοι Δήμοι έστειλαν τις λίστες με τους υπαλλήλους

Σήμερα ήταν η τελευταία προθεσμία για τους Δήμους προκειμένου να στείλουν τους καταλόγους των εργαζομένων και από τους 325 δήμους της Ελλάδας μόνο 20 με 30 έστειλαν τελικά τις λίστες!

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Τσούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις συλλήψεις του δασκάλου Θ. Αγαπητού και των εργαζομένων στους ΟΤΑ Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσούνης, αυτοί οι 20-30 δήμοι είναι όσοι δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού δεν καλούνται από την κεντρική Διοίκηση να μετακινήσουν υπαλλήλους.

Κατά τα άλλα, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Κι αυτό διότι, όπως λένε οι εργαζόμενοι, η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Είναι μοιραίο να προκύψουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών από τις λειτουργικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις, ακόμη και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εκ μέρους της ΔΟΕ, ο κ. Νικολάρας υποστήριξε ότι η χώρα «κατρακυλά καθημερινά στην αντιδημοκρατική εκτροπή» και όσον αφορά τις συλλήψεις έκανε λόγο για «γκανγκστερικές απαγωγές». Ερωτηθείς τι εννοεί με την έκφραση «γκανγκστερικές απαγωγές», απάντησε ότι ο κ. Αγαπητός «βγαίνοντας από το σχολείο, είδε δυο άνδρες να τον πλησιάζουν με πολιτικά, που αμέσως τον έσπρωξαν και τον έβαλαν μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο». «Με παρόμοιο τρόπο», υποστήριξε, «συνελήφθη ο δεύτερος, ενώ περπατούσε στο δρόμο και τον τρίτο, σχεδόν τον απήγαγαν από το χώρο της δουλειάς του».

«Είμαστε όλοι υπό απόλυση»

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού -όπως ειπώθηκε επανειλημμένως- είναι «όλοι υπό απόλυση». «Η αξιολόγηση προσωπικού και δομών θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση στις αρχές του 2013 άλλων 25.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», εκτίμησε η κ. Σπανού.

«Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για συνολική επίθεση που, αν δεν την αντικρούσουμε, θα αλλάξει όλος ο χάρτης του Δημοσίου» προσέθεσε ο κ. Τσούνης. Και ο κ. Μπιζάς κατέληξε: «Όποιος δεν κατανοεί ότι είμαστε όλοι υπό απόλυση, κάνει μεγάλο λάθος. Καλούμε τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις τους για το συνδικαλιστικό κίνημα, να κατέβουν σήμερα στο δρόμο με το συνδικαλιστικό κίνημα».

Για αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και πορεία διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aντάρτικο και από τους εργαζόμενους Υπουργείων για τη διαθεσιμότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε