Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πόθεν έσχες: “Πάγωμα” από το ΣτΕ με προσωρινή διαταγή!

πόθεν έσχες
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Παγώνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Σακελλαρίου, την υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες και για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, με σημερινή προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» την πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες και για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Παρασκευή 20.10.2017 ο κ. Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, «πάγωσε» τη νέα απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών (με αριθ. 1069/19.10.2017) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Πέμπτη για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (σ.σ. μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ), για δύο συνταγματικούς λόγους ως προς τους δικαστές και εισαγγελείς (σ.σ. εν ενεργεία και συνταξιούχους).

Η… καθυστέρηση της διαταγής για το πόθεν έσχες

Tο μεσημέρι της περασμένης Παρασκευή είχε καταθέσει σχετική αίτηση και η ένωση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αίτηση με την οποία (σ.σ. όπως και οι δικαστικές ενώσεις) ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» της επίμαχης νέας υπουργικής απόφασης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Όμως, λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή. Αυτή εκδόθηκε τελικά σήμερα. Έχει δε, το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο με αυτήν που δόθηκε στις δικαστικές ενώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις