Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Που μας καταντήσανε! Το 95% των Ελλήνων θέλει να μεταναστεύσει για να βρει τη τύχη του

Με τη βαλίτσα στο χέρι για δουλειά, καλύτερα χρήματα, για αξιοποίηση προσόντων και για καλύτερη ποιότητα ζωής.Πως να μείνουν όταν καθημερινά 804 Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους με την ανεργία στο 16,2%.
Χρειάστηκε να διαβάσουμε και να ξαναδιαβάσουμε δεκάδες φορές την έκθεση της People for Buisiness για να σιγουρευτούμε πως δεν πρόκειται για λάθος.Και δεν είναι.
Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη.
 
95% είναι το συγκλονιστικό ποσοστό των Ελλήνων που είναι πρόθυμοι να ξενιτευτούν για να φτιάξουν τη ζωή τους εκτός Ελλάδας.
Αναλογιστείτε μόνο πως μόλις πριν 12 μήνες, που η κρίση απλωνόταν στη χώρα, το 40% των εργαζομένων δήλωνε πως προτιμούσε να περιμένει μήπως βρει δουλειά παρά να μετακομίσει ακόμα και στην επαρχία!
 

 
Σύμφωνα με την έκθεση οι κυριότεροι λόγοι του νέου κύματος μετανάστευσης είναι η εύρεση δουλειάς για όσους είναι άνεργοι, και οι καλύτερες αποδοχές και συνθήκες δουλειάς αλλά και αξιοποίηση των προσόντων τους για όσους είναι κακοπληρωμένοι και αναξιοποίητοι.
 
Κοινό σημείο σε όλους είναι ο φόβος, της φτώχειας της απόλυσης και της Ελλάδας που καταρρέει.
 
Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει πόσο τρόμαξε τους Έλληνες το σκιάχτρο της κρίσης είναι πως μόλις πριν από 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2010, το 51,2% δήλωνε πως θα έψαχνε για δουλειά ΜΟΝΟ εντός Αττικής.
 
Απόδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι πως οι Έλληνες μεταναστεύουν για να βρουν τη τύχη τους ακόμα και σε Βαλκανικές χώρες και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε