Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πού σχεδιάζουν να κατασκευάσουν το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών

Στο υφιστάμενο διαδημοτικό νεκροταφείο του Σχιστού στρέφεται το βλέμμα των ενδιαφερομένων για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ)

μετά την ακύρωση του έργου στο δήμο Μαρκόπουλου και τα πολεοδομικά προβλήματα που παρουσίασαν οι μέχρι πρότινος ενδεδειγμένες περιοχές των δήμων Αθηναίων και Ζωγράφου.

Την υλοποίηση των δομών που θα επιτρέπουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος μετά θάνατον, ζητά από την Πολιτεία η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ένα αίτημα που ετέθη σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρκόπουλου κατά την διάρκεια της οποίας η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων υπαναχώρησαν από προηγούμενη ομόφωνη απόφασή τους για χωροθέτηση κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, κάτω από την πίεση τοπικών αντιδράσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης καθηγητής Δημ. Χριστόπουλος σχολιάζοντας την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρκόπουλου όπου το “πλήθος των πιστών” ανάγκασε τους συμβούλους να υποκύψουν, μίλησε για τον “καταλυτικό ρόλο της εκκλησίας με τη συλλογή υπογραφών και την αναγκαιότητα των διακριτών ρόλων που οφείλουν να έχουν εκκλησία και πολιτεία”.

Στη συνέντευξη μετείχε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής για την θεσμοθέτηση του δικαιώματος στην αποτέφρωση των νεκρών Αντ. Αλακιώτης, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης και οι νομικοί μέλη της Ένωσης Ιωάννης Κτιστάκης και Ευάγγελος Μάλλιος. Τόσο οι δύο νομικοί όσο και ο δήμαρχος απέδωσαν ευθύνες στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για τον εκφοβισμό και την αλλαγή στάσης του σώματος των συμβούλων.

Ο κ. Μεθενίτης ανέφερε πως υποεκτίμησε την δύναμη παρέμβασης του τοπικού μητροπολίτη στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών το οποίο απέβη καταλυτικό για την ειλημμένη έως τότε απόφαση. Οπωσδήποτε, συνέχισε η παρουσία 400 φανατικών πιστών, επικεφαλής των οποίων ήταν τέσσερις ιερείς και ένας αρχιμανδρίτης, δεν είναι αμελητέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε