Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Που θα φτάσει επιτέλους η βενζίνη; – Πίνακας με τις τιμές – φωτιά

Που θα φτάσει επιτέλους η βενζίνη; – Πίνακας με τις τιμές – φωτιά

Είδος πολυτελείας έχει γίνει η βενζίνη με την τιμή της να ξεπερνάει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα 1,7 ευρω το λίτρο.

Στην Αθήνα, και ενώ το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει ως μέση τιμή της απλής αμόλυβδης τα 1,676 στα περισσότερα βενζινάδικα ο καταναλωτής βλέπει να είναι πάνω από 1,69 και σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά και τα 1,7 ευρώ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης η πιο χαμηλή μέση τιμή βρίσκεται στον Νομό Θεσ/νίκης (1,664) και η πιο ακριβή στον νομό Λασιθίου (1,816). Σε 16 Νομαρχίες η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βρίσκεται κάτω από τα 1,7 ευρώ ενώ σε 38 πάνω από 1,7.

Μιλώντας στο Newsit o κ. Απόστολος Καλαντζόπουλος, μέλος της ένωσης βενζινοπωλών νομού Αττικής υποστηρίζει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της τιμής της απλής αμόλυβδης τον τελευταίο ενάμιση μήνα καθώς από τα 1,589 ευρώ το λίτρο βρίσκεται σήμερα στα 1,66.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Απόστολος Καλαντζόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρησει στην άρση του πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη μετά από δύο μήνες εφαρμογής του μέτρου καθώς έκρινε ότι λειτούργησε προς στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των τιμών και προς όφελος των καταναλωτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε