Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Που θα “κάτσουν” οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια – Ποια επιδόματα κόβονται

Που θα “κάτσουν” οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια – Ποια επιδόματα κόβονται

Όλα δείχνουν ότι τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα δεν βρέθηκαν. Έτσι όλοι όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια θα δουν μείωση στον μισθό τους και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου.

Οι μειώσεις θα γίνουν στη λογική να μην μπουν στο ίδιο “καζάνι” χαμηλόμισθοι και υψηλόμισθοι καθώς στα ειδικά μισθολόγια υπάρχουν αποδοχές κοντά στις 20.000 ευρώ για αστυνομικούς και κοντά στις 60.000 το χρόνο για δικαστικούς.

Οι μειώσεις θα είναι σίγουρα κλιμακωτές, ωστόσο το 5% ή 6% με το 20% βάσει της μισθολογικής διαφοράς θα “πονέσει” το ίδιο καθώς ένας μισθωτός των 900 ευρώ εάν χάσει άλλα 50 ευρώ το μήνα αθροιστικά χάνει μισό μισθό τον χρόνο. Χρήματα που ούτως ή άλλως του λείπουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι μειώσεις σε στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες θα είναι κοντά στο 6%, στο 10% θα κυμανθούν οι μειώσεις για γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ενώ στο 20% θα είναι οι μειώσεις για δικαστικούς και ανώτατους κληρικούς.

Σε όλα αυτά βέβαια πρέπει πρώτα να μπει η “υπογραφή” των τριών αρχηγών (διαβάστε εδώ) που θα είναι αυτοί που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις λύνοντας τον γόρδιο δεσμό.

Μαχαίρι στα επιδόματα

Συνολικά υπάρχουν 13 επιδόματα τα οποία λαμβάνουν όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια και τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο για μείωση ή και για πλήρη κατάργηση.
 
Για τους ένστολους είναι το επίδομα ειδικής απασχόλησης από 143 ως και 371 ευρώ το μήνα.
Για τους δικαστικούς το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων από 400 ως και 800 ευρώ, αλλά και η πάγια αποζημίωση από 644 ως και 769 ευρώ το μήνα.
Στο στόχαστρο μπαίνει επίσης το επίδομα δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης για τους δικαστικούς και το οποίο κυμαίνεται στα 420 ευρώ.
Για το διδακτικό προσωπικό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μπαίνουν στο στόχαστρο το ειδικό ερευνητικό επίδομα από 135 ευρώ ως 315 ευρώ στα ΤΕΙ και από 252 ως 340 ευρώ στα ΑΕΙ, το το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας στα ΑΕΙ από 352 ως 569 ευρώ και το επίδομα βιβλιοθήκης από 142 ως 427 ευρώ.
Οι γιατροί του ΕΣΥ θα χάσουν μεγάλο μέρος ή ολοκληρωτικά χρήματα από την πάγια αποζημίωση που κυμαίνεται από 149 ως και 274 ευρώ το μήνα, αλλά και από το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης που είναι από 284 ως και 360 ευρώ το μήνα.
Το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν ( 145 ευρώ το μήνα), όπως και το επίδομα αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος που λαμβάνουν οι αρχιερείς και ανέρχεται στα 219 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης:
Τρία αγκάθια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Ποια μέτρα-φωτιά έχουν κολλήσει

“Οι αξιωματικοί των 900 ευρώ”! Γιατί ένας νέος επιλέγει την εισαγωγή του σε στρατιωτική σχολή;


Μήνυμα Α/ΓΕΕΘΑ για τις περικοπές μέσα στη νύχτα.Η δύσκολη θέση του Κωσταράκου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε