Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
,,ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά ενώ τις επόμενες ώρες οι πρώτες νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια.

Τη νύχτα αναμένεται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, κατάσταση που θα επικρατεί ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει ήδη στην Πάρνηθα και τις επόμενες ώρες της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο μέχρι 300 μέτρα.

Συγκεκριμένα, χιόνια προβλέπεται να πέσουν στους Θρακομακεδόνες, στην Βαρυμπόμπη, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Πεντέλη, όπου αναμένεται να χιονίσει στον Άγιο Στέφανο, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Δροσιά, τον Διόνυσο, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και νιφάδες και σε περιοχές νοτιότερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα με χιονοπτώσεις, τοπικά ισχυρές, βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί σε πάρα πολλά σημεία του εθνικού αλλά και επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Άσχημη είναι η κατάσταση στον Έβρο όπου επικρατούν χιονοπτώσεις ισχυρές, παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα περισσότερα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου απαιτούνται αλυσίδες. 

Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη των Τρικάλων όπου οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Φθιώτιδα κράτησαν κλειστά αρκετά σχολεία τεσσάρων δήμων.

Ο χιονιάς ξεκίνησε από την κεντρική Πελοπόννησο όπου χιονόπτωση σημειώθηκε για αρκετή ώρα ακόμα και μέσα στην πόλη της Τρίπολης.

Οι βροχές και οι καταιγίδες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και στη νησιωτική χώρα. Συγκεκριμένα στη Σάμο και στην Ικαρία οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. 

Στη Ρόδο, η κακοκαιρία προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απάντληση υδάτων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο θα περιοριστούν στην ανατολή Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από μείον 5 έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη δε θα ξεπεράσει τους 02 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά ολικός παγετός 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια. Χιόνια στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Βαθμιαία ο καιρός στα βόρεια θα βελτιωθεί αλλά θα ενταθεί στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από -4 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά παγετός.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από μείον 3 έως 8 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία δεν θα ξεπεράσει τους 05 βαθμούς κελσιου.τοπικα παγετός. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και πιθανώς στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 06 βαθμούς Κέλσιου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με παροδικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Είναι πιθανό να χιονίσει τοπικά και πρόσκαιρα σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 02 έως 03 βαθμούς Κέλσιου. 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. 

    

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε