Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Που θα “χτυπήσουν” τα 40αρια του καύσωνα – Που θα ξεσπάσουν τα μπουρίνια από αύριο

Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Δύο ζεστές ημέρες μας επιφυλάσσει ο Αύγουστος καθώς σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39 βαθμούς και τοπικά του 40.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός σε ολοκληρη τη χώρα με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να φτάνει τους 39 και τους 40 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι σιγά – σιγά εξασθενούν, στο Ιόνιο ασθενείς, το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι, το μεσημέρι και εδώ θα εξασθενήσουν και δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ σήμερα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38 βαθμούς και θα αγγίξει τους 39 βαθμούς κελσίου στις Σέρρες. Στα κεντρικά από 20 εώς 39 βαθμούς και κατά τόπους θα φτάσει τους 40 βαθμούς κελσίου κυρίως στο Θεσσαλικό κάμπο αλλά και νοτιότερα στην Αργολίδα και στη Λακωνία. Στα νησιά ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι 36 βαθμούς κελσίου κυρίως στη νότια Κρήτη, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη που είναι κοντά στη Μικρά Ασία.

ΑΤΤΙΚΗ

Αίθριος ο ουρανός με βοριαδάκι 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 23 εώς 39 βαθμούς κελσίου με υποψήφια 39αρια στα δυτικά προάστια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Κορυδαλλός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος ο ουρανός με ασθενείς ανέμους ενώ το μεσημέρι θα δημιουργηθεί μια θαλάσσια αύρια γύρω στα 4 μποφόρ, νοτιαδάκι δηλαδή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εώς 36 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού:

ΤΕΤΑΡΤΗ
Τα πρώτα μηνύματα της αλλαγής του καιρού θα φανούν από το πρωί καθώς σύννεφα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, τα γνωστά δηλαδή μπουρίνια, με τον άνεμο να φτάνει τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Αυτό σημαίνει πως την Τετάρτη το βράδυ υπάρχει κίνδυνος για όσους άνοιχτει στα πελάγη με φουσκωτά και ελαφρά σκάφη.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα συννεφιάσει σιγά – σιγά και δεν αποκλείται να έχουμε μπόρες ακόμα και στις ηπειρωτικές περιοχές, στα βουνά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Οι βοριάδες που στην αρχή θα πνέουν ασθενείς 4 με 6 μποφόρ βαθμιαία θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ αύριο απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο στην ακτογραμμή του Ιονίου και συνεχώς θα κατεβαίνει η ένταση των ανέμων και νοτιότερα μέχρι και τον Πατραϊκό κόλπο.
Στο Αιγαίο αρχικά τα πράγματα θα είναι καλά καθώς η ένταση των ανέμων δε θα ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ αλλά σιγά – σιγά μέσα στη νύχτα θα πιάσει βοριάς και μελτέμι 7 με 8 μποφόρ.
Όλα αυτά θα έχουν επίπτωση στη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά πρώτα και μετά και κυρίως από το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις νοτίοτερες και κεντρικές περιοχές, δηλαδή Αττική και Βοιωτία, Στερεά Ελλάδα και νότια Πελοπόννησο.

ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος ο καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 και ενδεχομένως τους 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, αργότερα όμως θα γυρίσουν σε βοριαδάκι που μέσα στην νύχτα θα ενισχυθεί στα 5 και 6 μποφόρ όποτε η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και μάλιστα δραστικά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχικά αίθριος ο ουρανός αλλά το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες μπόρες το απόγευμα και το βράδυ στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία και εδώ θα φτάσει του 37 και ενδεχομένως του 38 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού:

Σε ποιες πόλεις ο υδράργυρος θα χτυπήσει 39αρια και 40αρια.
– Σέρρες
– Λάρισα
– Τρίκαλα
– Αγρίνιο
– Λαμία
– Θήβα
– Λειβαδιά
– Αττική κυρίως στα δυτικά προάστια Νίκαια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Κορυδαλλός
– Άργος
– Λεωνίδιο
– Σπάρτη

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο Newsit Weather Center

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οάσεις δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του καύσωνα – Δείτε ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε