Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πράσινη ανάπτυξη, αντίδοτο στην κρίση

Ο Πρωθυπουργός κατα τη διάρκεια της ομιλίας του στον 'Αγιο Δομίνικο.ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Νέες επενδύσεις και αντιμετώπιση της ανεργίας μπορεί να φέρει η πράσινη ανάπτυξη
είπε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου, που γίνεται στον Άγιο Δομίνικο.

“Μεταξύ των προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν από τους προοδευτικούς και τους σοσιαλιστές, είναι η πράσινη ανάπτυξη. Μέσω αυτής μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις, να αναπτυχθούν η γεωργία και ο τουρισμός και μέσω αυτών να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας” είπε χαρακτηριστικά.

Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις έχουν μεγάλη ευθύνη να προχωρήσουν μπροστά και να είναι φορείς αλλαγής σήμερα που το σύστημα απέτυχε, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τη σύνοδο της Κοπεγχάγης τόνισε ότι “καλό είναι να γίνει συνεννόηση σε συγκεκριμένα θέματα και να μη μείνουμε σε γενικές αρχές”. Πρέπει να υπάρξει σοβαρή συζήτηση και να ληφθούν δραστικά μέτρα (π.χ. φόρος του διοξειδίου του άνθρακα, πράσινος φόρος κ.λπ).

Αναφέρθηκε στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας λέγοντας πως σύμφωνα με αυτά, το 2009 ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 18 έως 30 εκατομμύρια, σε σχέση με το 2007. Και σύμφωνα με ένα σενάριο, 200 εκατομμύρια άνθρωποι από τις αναπτυσσόμενες χώρες πιθανώς να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας και το μεγαλύτερο μέρος τους θα είναι γυναίκες και νέοι.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις χώρες που έχουν αυταρχικά καθεστώτα και είπε πως η Διεθνής πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της. Υπογράμμισε ότι δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε