weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πρεμιέρα με ρεκόρ εκπτώσεων!

Πρεμιέρα με ρεκόρ εκπτώσεων!
ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι πιο γενναίες εκπτώσεις όλων των εποχών αναμένεται να είναι οι φετινές που αρχίζουν και επίσημα σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ο εμπορικός κόσμος της χώρας φέρεται αποφασισμένος να δώσει ρέστα φέτος και να φτάσει στα άκρα τα ποσοστά των εκπτώσεων, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το 80%, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
 
Η εκπτωτική αυτή πολιτική του ελληνικού λιανεμπορίου αποτελεί μια απελπισμένη προσπάθεια να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερο ρευστό για να μπορέσει να επιβιώσει στους επόμενους, ακόμη δυσκολότερους, μήνες. Με δεδομένη την απροθυμία αλλά και την αδυναμία που υπάρχει αυτήν την περίοδο από την πλευρά των εμπορικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες και του λιανεμπορίου, η μεγαλύτερη έγνοια των επιχειρήσεων του κλάδου να μαζέψουν ρευστό για να χρηματοδοτήσουν τις άμεσες ανάγκες τους, όπως είναι τα ενοίκια, οι μισθοί και τα άλλα λειτουργικά τους έξοδα.

Όπως δήλωσε στο Νewsit ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης «οι εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου και κρύβουν πολλές εκπλήξεις για τους καταναλωτές. Τα ποσοστά εκπτώσεων είναι πραγματικά και αντικατοπτρίζουν τη μείωση της τιμής, τη μειωση του τζίρου της επιχείρησης και την ανάγκη των εμπόρων να συγκεντρώσουν χρήματα για να καλύψουν υποχρεώσεις. Από την πρώτη μέρα οι εκπτώσεις ξεκινάνε από 50% και φτάνουν έως 70% κάτι που το βλέπαμε την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων. Επίσης σε πολλές κατηγορίες αγαθών που δεν υπήρχαν εκπτώσεις μεγάλες όπως τα οπτικά, τα παιδικά ρούχα, οι ηλεκτρικές συσκευές και τα λευκά είδη αυτή τη φορά έχουν εκπτώσεις κοντά στο 50%».

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης:

Μεγάλες εκπτώσεις υπόσχονται οι έμποροι στην Ερμού:ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Σύμφωνα με τον κύριο Κορκίδη υπάρχει τρόπος ο καταναλωτής να αποφύφει τις παγίδες «πρέπει ο καναλωτής να προσέχει την αναγραφή της τιμής, πρέπει οπωσδήποτε η αρχική και η τελική τιμή να ταυτίζεται στην ποιότητα και την ποσότητα των ειδών καθώς και στην αξία, δεν πρέπει να υπάρχει καμιά παρεκτροπή σε αυτό. Επίσης οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα λόγω τέλους εποχής και όχι λόγω δευτέρας διαλογής η ελαττωματικό . Επίσης οι αλλαγές επιτρέπονται κανονικά, εκτός εάν το δηλώνει η επιχείρηση ότι δεν κάνει αλλαγές αλλά αυτο πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο.
Πολύ σημαντικό είναι ο καταναλωτής να κάνει έρευνα αγοράς και να αγοράζει έξυπνα και όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για την περιόδο που έρχεται μετά.

 
Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες  φωνές από τον κλάδο της ένδυσης, κυρίως, που υποστηρίζουν ότι «μια έκπτωση πάνω από 50% θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ισχυρή δόση καχυποψίας από το καταναλωτικό κοινό, το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι προσεκτικό στις αγορές του».
 
Οι μεγαλύτερες εκπτώσεις, μέχρι και 80%, θα αφορούν τον κλάδο της ένδυσης – υπόδησης, 50% τον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού και ειδικότερα του επίπλου, ενώ εκπτώσεις με χαμηλότερα ποσοστά – γύρω στο 20% – θα υπάρχουν στους κλάδους των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Παράγοντες του λιανεμπορίου εκτιμούν ότι η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων θα κινηθεί και φέτος πτωτικά, κι αν η πτώση συγκρατηθεί στο 25% σε σχέση με πέρυσι, οι έμποροι θα είναι «ιδιαίτερα ευτυχείς». Το πρώτο δεκαήμερο θα είναι και το καλύτερο από άποψη τζίρου, θα ακολουθήσει μια υποτονική περίοδος, και στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα ξανακινηθεί η αγορά με την επιστροφή από τις διακοπές του καταναλωτικού κοινού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ:

Οι έμποροι ξεπουλάνε όσο - όσο

Εκπτώσεις στα παπούτσια έως 50% από την πρώτη ημέρα!

Ποσοστο 70% βλέπαμε στο τέλος των εκπτώσεων και όχι στην αρχή

Αρχισαν ήδη τα ψώνια οι καταναλωτές στην Ερμού

 
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

#TAGS MM