Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρέβεζα: Πουλούσαν σε αστυνομικό πλαστά χαρτονομίσματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι 3 δράστες προσπάθησαν να κάνουν το colpo grosso στο κέντρο της πόλης…

Πρόκειται για 3 Έλληνες, ηλικίας 37, 54 και 60 ετών που διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα. Οι δράστες είχαν φτάσει στο σημείο να πωλούν πλαστά χαρτονομίσματα σε κάθε ενδιαφερόμενο, έναντι αδράς αμοιβής. Η απάτη τους όμως έφτασε στα γραφεία της αστυνομίας και στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Αστυνομικός έκλεισε ραντεβού με τη σπείρα και τους ζήτησε να αγοράσει 50.000€ σε πλαστά χαρτονομίσματα. Οι δράστες ζήτησαν 12.500€, ο αστυνομικός συμφώνησε και το ραντεβού κλείστηκε, σε πλατεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια. Πάνω τους βρέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, που τα χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας. Στην κατοχή του 54χρονου βρέθηκαν 1.350€ από παλαιότερη συναλλαγή και στην κατοχή του 60χρονου 415€, προερχόμενα και αυτά από πώληση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και 2 κυνηγετικά όπλα για τα οποία δεν υπήρχε άδεια κατοχής. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/δικών Πρέβεζας…

Το παρασκήνιο των συλλήψεων
Εδώ και μήνες είχαν αυξηθεί οι καταγγελίες στην αστυνομία για πλαστά χαρτονομίσματα και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών είχε συγκεντρώσει στοιχεία για τον 54χρονο επιχειρηματία από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, που ήταν ο επικεφαλής της σπείρας.

Παρακολουθούσαν καθημερινά τις κινήσεις του και έφτασαν τελικά στη σύλληψη του ίδιου και των άλλων δύο συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος τραπεζών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε