Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Προ των πυλών η καύση νεκρών

Μόνο η υπουργική απόφαση για τις προυποθέσεις χωροθέτησης αποτεφρωτήρων μένει ώστε να ξεκινήσει στην χώρα μας η καύση νεκρών.

Αργά αλλά σταθερά προχωρά και στη χώρα μας  εναλακτική λύση της καύσης των νεκρών από την ταφή .

 Αν και ο νόμος για την καύση νεκρών έχει ψηφιστεί από το 2007 ακόμα δεν έχει παρθεί η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τους όρους και τις προδιαγραφές για την χωροθέτηση αποτεφρωτήρων.
   
 Ο Δήμος Αθηναίων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προετοιμάζεται ώστε να δημιουργήσει χώρο για την καύση όσων αυτή η μέθοδος αποτελέσει τελευταία τους επιθυμία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θανάση Καφέζα το κόστος της καύσης που διαρκεί 15 περίπου λεπτά θα προσεγγίζει τα 800 ευρώ. Για την δημιουργία αποτεφρωτήρα υπάρχουν δύο υποψήφιες περιοχές, μια στο Σχιστό και στο 3ο νεκροταφείο.

Η καύση νεκρών είναι λύση που δίνει απαντήση στο πρόβλημα της έλλειψης χώρου στα κοιμητήρια, είναι πιο υγιεινό τρόπο από την ταφή και αποτελεί επιθυμία αρκετών Ελλήνων που καταλήγουν στην γειτονική Βουλγαρία όπου ήδη επιτρέπεται.

Τι γίνεται στο εξωτερικό
  
   Περισσότεροι από 100 Έλληνες κυρίως Αθηναίοι επιλέγουν την αποτέφρωση. Οι τιμές ξεκινούν από 4.000 ευρώ και φθάνουν στις 6.500. Αποτεφρωτήρια υπάρχουν στην Ιταλία, στην Βουλγαρία, στην Πολωνία και στην Αγγλία. Συνήθως μεγάλα γραφεία τελετών διεκπεραιώνουν τα διαδικαστικά που συνήθως ολοκληρώνονται μέσα σε 15 ημέρες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε