Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Προαγωγή για τους δημοσίους υπαλλήλους με συγγράμματα

Προαγωγή για τους δημοσίους υπαλλήλους με συγγράμματα

Στη βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα λαμβάνεται υπόψη και το συγγραφικό τους έργο, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Αυτό αναφέρει έγγραφο του κ. Μανιτάκη που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου για τη διεύρυνση της μοριοδότησης στη βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει, στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης, να λαμβάνονται υπόψη και τυχόν βραβευμένες δημοσιεύσεις και επιστημονικά συγγράμματα που έχουν εκπονήσει αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν τύχει μάλιστα και σημαντικών διακρίσεων, όπως το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά το στάδιο της αξιολόγησης των διατάξεων που ισχύουν για τη βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, λαμβάνει υπόψη τα δίκαια αιτήματα, τις εύστοχες επισημάνσεις και τις προτάσεις των υπαλλήλων και των υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την ισότιμη μεταχείριση των υπαλλήλων, την εύρυθμη, αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στο πλαίσιο του απώτατου σκοπού της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει η απάντηση του υπουργού.

Ο κ. Μανιτάκης επισημαίνει επίσης ότι με την αντικατάσταση διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, το συγγραφικό έργο των υπαλλήλων δύναται, ως ειδική δραστηριότητα, να ληφθεί υπόψη και να μοριοδοτηθεί κατά τη συμμετοχή τους στις κρίσεις για επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο – Απαίτηση της τρόικας η φορολόγηση του 45% – Κόμμα πρότεινε 2.000€ φόρο σε όλους τους επαγγελματίες!

Διαθεσιμότητα για 2.000 με διαδικασίες εξπρές! – Ποιούς αφορά

Πίνακες με τα ποσά εφάπαξ που θα πάρουν 70.000 δικαιούχοι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε