Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πρόεδρος συνταξιούχων ΟΤΕ: “Aπελπισμένοι συνταξιούχοι απειλούν να αυτοκτονήσουν!”

– 14,8% των συντάξεων είναι από 1.050 ευρώ και πάνω
– 5,5% των συντάξεων είναι από 900 εώς 1.050 ευρώ
– Στους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών χιλιάδες τρίτεκνες μητέρες και υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που εξαναγκάστηκαν σε εθελούσια έξοδο

Δε σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα από το πρωί στα σωματεία των συνταξιούχων όλης της χώρας καθώς τα άγρια μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ αφορούν τους συνταξιούχους σχεδόν στο σύνολό τους.
Όσο και εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να “πλασάρει επικοινωνιακά” ότι βάζει χέρι στις πιο μεγάλες συντάξεις, η αλήθεια είναι πως με τη μείωση του αφορολογήτου βάζει χέρι ακόμη και στις συντάξεις των 400 ευρώ.

1.200.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ

Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o γενικός γραμματέας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων πλην ΟΓΑ είναι αυτή τη στιγμή 1.200.000.
Από αυτούς το 14,8% δηλαδή 177.600 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη από 1.050 ευρώ μικτά και πάνω και άρα θίγονται άμεσα με την μείωση του 20% που αποφάσισε η κυβέρνηση για τις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ μικτά.
Το 5,5% δηλαδή 66.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 900 εώς 1.050 ευρώ μικτά και άρα θίγονται άμεσα από τη μείωση του αφολογήτου. Το ίδιο συμβαίνει όμως και στις πολύ χαμηλές συντάξεις ακόμη και των 400 ευρώ.

ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 55 ΕΤΩΝ

Χιλιάδες είναι και οι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών που θίγονται περισσότερο καθώς από αυτούς η κυβέρνηση θα πάρει σχεδόν τη μισή σύνταξη, δηλαδή το 40% των αποδοχών τους. Πρόκειται το πλείστον για τρίτεκνες μητέρες και υπαλληλους ΔΕΚΟ που εξαναγκάστηκαν να βγουν στη σύνταξη μέσω του λαμπρού σχεδίου της εθελουσίας εξόδου που η ίδια κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) εμπνεύστηκε και υιοθέτησε. Οπως επεσήμανε ο κύριος Ραλλάκης ο οποίος πρόσθεσε “προκειται για μια ξεκάθαρη εξόντωση των συνταξιούχων. Είναι ένα απάνθρωπο και ρεβανσιστικό μέτρο της κυβέρνησης”.

ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Από τους 200.000 συνταξιούχους τους Δημοσίου οι μισοί, δηλαδή 100.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη από 1.200 ευρώ μικτά και πάνω, άρα θίγονται άμεσα όπως λέει στο Νewsit ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσιου, Παναγιώτης Βαβουγιός.
Από τους υπόλοιπους 100.000 συνταξιούχους, το 33% δηλαδή 33.000 συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 ετών και είναι κυρίως τριτεκνες μητέρες και υπάλληλοι που εξαναγκάστηκαν σε συνταξιοδότηση μέσω της εθελουσίας.
Αλλά και οι υπόλοιοποι 67.000 συνταξιουχοι δεν την γλυτώνουν καθώς με τη μείωση του αφορολογήτου θίγονται και αυτοί.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Βαβουγιός “από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο σωματείο. Οι άνθρωποι κλαίνε. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαστε όλοι σε απόγνωση”.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ

Οπως αποκαλύπτει στο Νewsit o πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΤΕ, Κώστας Λουκόπουλος “η κυβέρνηση τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα θα τα δικαιολογήσει κάπως. Τις αυτοκτονίες πως θα τις δικαιολογήσει; Από χθες το βράδυ γίνεται χαμός. Είναι δεκάδες αυτοί που λένε πως δεν αντέχουν άλλο. Εμένα με πήρε μια γυναίκα στο τηλέφωνο και μου είπε πως ο άντρας της έφυγε για να πάει να αυτοκτονήσει. Δεν ξέρω τι απέγινε. Ειμαστε σε τραγική κατάσταση”.

Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Σεπτεμβρίου. Θα ξεκινήσουν από την πλατεία Κοτζιά και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάνουν όλοι ως 450 ευρώ το μήνα από τα… μισά μέτρα – Δείτε τις περικοπές με παραδείγματα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η κυβέρνηση παίζει στις πλάτες εκατομμυρίων Ελλήνων – Ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα επίσημα και άλλα τόσα με διαρροές και τρικ

 

Τόμσεν: Η κυβέρνηση για 6 μήνες ήταν νεκρή – Ιδού η απάντηση “γιατί πάρθηκαν νέα μέτρα”

Κόβονται τα επιδόματα στους πολύτεκνους – Μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε