Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Πρόεδρος των ειδικών φρουρών στο Newsit: “‘Ηθελαν να σκοτώσουν”

Βασίλης Ντούμας - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών
Βασίλης Ντούμας - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών

Η ομάδα ΔΙΑΣ επανδρώνεται κατά 95% απο το σώμα των ειδικών φρουρών. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, Bασίλης Ντούμας, μίλησε στο Newsit και είπε πως οι ληστές έστησαν ενέδρα γιατί ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ξεκαθάρισε πως είναι ζήτημα τιμής η σύλληψη των δολοφόνων και αποσαφήνισε πως δε συμμετέχουν στην μισάωρη αποχή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλληλων καθώς δεν θα σταματήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμο των δραστών και τη φύλαξη των πολιτών καθως τέτοιες ενέργειες είναι επικοινωνιακές φωτοβολίδες.

“Πλέον οι δράστες του ποινικου εγκλήματος δεν απέχουν στη δράση τους απο τους τρομοκράτες. Πλέον δεν παλεύουν ώστε να μην χάσουν την ελευθερία τους αλλά βγάζουν μίσος και εκδικητικές τάσεις στην αστυνομία και μας θέλουν νεκρούς. Αυτο ειναι το καινούργιο χαρακτηριστικό που προκύπτει απο αυτή την εγκληματική και κτηνώδη ενέργεια απέναντι στους συναδέλφους μου. Γνωρίζετε ότι η ΔΙΑΣ στο σύντομο χρόνο της λειτουργίας της έχει εξαρθρώσει πάνω από 50 εγκληματικες οργανώσεις, οποτε αποτελεί ανάχωμα της εγκληματικής δράσης και ίσως οι δράστες να ανέλαβαν αυτή την αποστολη να εξοντώσουν και να τρομοκρατήσουν αυτες τις υγιείς δυνάμεις της αστυνομίας που τόσα έχουν προσφέρει και απέναντι στο έγκλημα αλλα και στο αίσθημα ασφαλείας των πολιτών που βρίσκονται καθημερινά δίπλα τους να τους προστατέυουν. Το περιστατικό που συνέβη εχθές, δεν αποκλείεται η ενέδρα αυτη που στήθηκε να ήταν στημένη, να οδηγήσουν στο θάνατο ανθρώπους της ομάδας ΔΙΑΣ ώστε αυτό να λειτουργήσει κατασταλτικά για τη λειτουργία της και να μπορούν να αλωνίζουν οι εγκληματίες. Ετσι όπως στήθηκε είχε σκοπό, όποιος αστυνομικός περάσει από εκεί πρώτος να οδηγηθεί στο θάνατο.
Το γεγονός δεν πρέπει να πτοήσει τους συναδέλφους αστυνομικούς. Είναι ζήτημα τιμής για εμάς το συντομότερο δυνατό να συληφθούν οι δράστες που σκότωσαν τους συναδέλφους μας και να απαλλαγεί και η κοινωνία απο αυτούς τους εγκληματίες. Θέλω να συλλυπηθώ και μέσω του newsit τους συγγενεις των εκλιπόντων συναδέλφων και να ζητήσω την έμπρακτη συμπαράσταση της πολιτείας σε αυτούς και όχι μόνο.”

Και συνεχίζει: “Δεν θα σταματήσουμε ούτε για ένα λεπτό, πόσο μάλλον για μισή ώρα. Φωτοβολίδες και επικοινωνιακά τρικ δεν προσφέρουν τίποτα. Εντεινουμε τις προσπάθειες μας, με αστυνόμευση αντιδρούμε και αμέσως όταν ο κάθε πολιτης θα ζητά την προστασία μας θα τρέχουμε και θα προσπαθούμε συνεχώς να συλαμβάνουμε τους εγκληματίες και πολύ περισσότερο αυτούς που οδήγησαν στο θανατο τους συναδέλφους μας.”

Ακούστε τι ειπε στο newsit o Βασίλης Ντούμας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε