Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Προειδοποίηση Ρέππα: “Μπορεί και να κλείσει ο ΟΣΕ”

Προειδοποίηση Ρέππα: “Μπορεί και να κλείσει ο ΟΣΕ”

Όπως είπε οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πριονίζουν το κλαδί που κάθονται γιατί μπορεί και να χάσουν τις δουλειές τους.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας μετά τις καταγγελίες τους ότι το υπουργείο προωθεί τη μετάταξη περισσότερων εργαζομένων από αυτούς που προβλέπονται στο νόμο.

Μάλιστα, ο κ. Ρέππας προειδοποίησε τους εργαζόμενους αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα να κλείσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος. Ο κ. Ρέππας είπε χαρακτηριστικά πως “δεν πρέπει να πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Αν δεν πάει καλά ο ΟΣΕ και δεν ενδιαφερθεί κανείς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο σιδηρόδρομος θα κλείσει και θα χάσουν τις δουλειές τους.

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών όταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών το πλεονάζον προσωπικό έφθανε τους 2.700 υπαλλήλους, ενώ ο νόμος προβλέπει την απομάκρυνση μέσω μετατάξεων ή συνταξιοδοτήσεων 2.350 εργαζομένων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ρέππας ο αριθμός αυτός αφορά τις διαθέσιμες θέσεις και προσφέρονται περισσότερες εναλλακτικές στους εργαζόμενους, καθώς οι μετατάξεις αρχικά θα είναι εθελοντικές.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν επίσης γιατί προχωρούν και οι διαδικασίες για την κατάργηση των συλλογικών τους συμβάσεων και θα πρέπει να διαπραγματευτούν νέες.

Έτσι οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο στις 8 Δεκεμβρίου στον ΟΣΕ. Βέβαια την ίδια ημέρα απεργούν για 24 ώρες και όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τους εκεί εργαζόμενους να αντιδρούν στο σχέδιο εξυγίανσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε