Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Προφυλακιστέα με βούλευμα η Φέι Μάγιερ

Την προφυλάκιση της 27χρονης Γερμανίδας Φέι Μάγιερ, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές του Συμβουλίου έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ύποπτη φυγής τη Φέι Μάγιερ και ζητούσε την προσωρινή της κράτηση.

Η 27χρονη, που αρνείται κάθε εμπλοκή της σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δηλώνει ότι ανήκει στον χώρο των αντιεξουσιαστών, είχε απολογηθεί στην 19η Τακτική Ανακρίτρια στις 17 Ιανουαρίου.

Υπήρξε, όμως, διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα ως προς το αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι, προσωρινά, με την ανακρίτρια να τάσσεται υπέρ του να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους και την εισαγγελέα να προτείνει προφυλάκιση.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, τασσόμενο τελικά υπέρ της εισαγγελικής άποψης.

Μόλις εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της με βάση ένταλμα της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας, με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατική πράξη από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλου από κοινού.

Το απόγευμα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε