Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προκαλούν και σήμερα οι απεργοί του ΠΑΜΕ – Εντάλματα σύλληψης για 5

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για λουκουμάδες δικαστές μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ – “Δεν ξέρω – δεν είδα” από την υπουργό Ναυτιλίας.
 

Tο μπάχαλο στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίστηκε και σήμερα όχι με τις ακυρώσεις των δρομολογίων αλλά με το ποιός ευθύνεται για το χθεσινό ρεζίλεμα σε όλο τον κόσμο.

 
Ο εισαγγελέας Πειραιά εξέδωσε πέντε εντάλματα σύλληψης για συνδικαλιστές καθώς η απεργία ενώ κρίθηκε παράνομη αυτοί κατέλαβαν το λιμάνι με αποτέλεσμα να μην γίνουν τα δρομολόγια.

Ως συνέπεια ήταν η μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών και τουρισμών που εξοργισμένοι προσπαθούσαν να λιντσάρουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αφού αυτοί είχαν αποκλείσει το λιμάνι. Και τι συνδικαλιστές δηλαδή που οι περισσότεροι ήταν φοιτητές της ΚΝΕ!

 
Τα πράγματα όμως δεν σταματάνε εδώ. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου με τις δηλώσεις του σήμερα προκαλεί ακόμη περισσότερο. Αποκάλεσε παλιόπαιδα αυτούς που καταθέτουν μηνύσεις ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει τους δικαστές λουκουμάδες!
 

Την ίδια ώρα όμως η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη “έδειξε” με τον δικό της τρόπο αδιαφορία στο θέμα αυτό αδειάζοντας και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμοδιότητα του το λιμενικό. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα και γιατί δεν επενέβη το λιμενικό η ίδια είπε ότι “όπως γνωρίζεται ήμουν σε ταξίδι χθες και δεν γνωρίζω τι συνέβη ακριβώς”!
 

Και ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων ακτοπλοΐας Νίκος Καβαλιέρος άφησε αιχμής και στην κυβέρνηση για την στάση της αλλά και στους συνδικαλιστές. «Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε σειρά μηνύσεων γιατί πρέπει κάτι να κάνει το κράτος. Κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλεία του και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Αν δεν γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει να υπάρχουν» τόνισε.
 
Ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων ακτοπλοΐας κατέστησε δε σαφές ότι η άρση του καμποτάζ των κρουαζιεροπλοίων δεν έχει σχέση με την ακτοπλοΐα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε