weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Προκαλούν τους ‘Ελληνες οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες! – Ζητούν αναδρομικά ενώ γίνονται περικοπές μισθών!

Προκαλούν τους ‘Ελληνες οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες! – Ζητούν αναδρομικά ενώ γίνονται περικοπές μισθών! | Newsit.gr

Σε ημέρες Μνημονίου, σε ημέρες που δεν ξέρει κανείς αν η επομένη θα τον βρει να έχει την δουλειά του, είτε στον ιδιωτικό είτε στον Δημόσιο τομέα, άνθρωποι που «υπηρέτησαν» τον λαό παίζουν με τα νεύρα του και την υπομονή του!

Συνταξιούχοι βουλευτές, ή συγγενείς τους απαιτούν ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει και προφορική δέσμευση των προέδρων των κομμάτων οτι τουλάχιστον οι εν ενεργεία βουλευτές δεν θα τα διεκδικούσαν!
Η εξοργιστική αυτη απαίτηση, ειδικά αυτή την περίοδο, μόνο θυμό και απαξία προκαλεί στην κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά ανθρώπους που υποτίθεται οτι υπηρέτησαν τον πολίτη να ζητούν τα… ρέστα!
Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 ετών θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ…

Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.

Υπουργός Οικονομικών: Δεν θα πάρετε τίποτα!

Ξεκάθαρη και οργισμένη ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπακωνσατντίνου: «Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.»

Κρύβονται οι περισσότεροι βουλευτές αλλά κι εκείνοι που τους εκπροσωπούν

Το Newsit επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, Αριστείδη Τσιπλάκο, ο οποίος δήλωσε ότι η Ένωση δεν ασχολείται με τις οικονομικές διεκδικήσεις των βουλευτών και πως ο καθένας κινείται νομικά μόνος του. Ξεκαθάρισε πως οι διεκδικήσεις των βουλευτών είναι παλιές, προ κρίσης και πως τώρα έχουν παγώσει. Σε ότι τον αφορά προσωπικά αποκάλυψε πως ο ίδιος έχει δικαιωθεί τελεσίδικα με το ποσό των 70.000 ευρώ και δεν το έχει εισπράξει. Θεωρεί πως η κυρία Καλδή  έδωσε το θέμα στην δημοσιότητα για να πετάξει την καυτή πατάτα από επάνω της και να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη ενώ οι δικαστές τα έχουν πάρει.» Δεν είναι δυνατόν να μας επικρίνουν αυτοί που τα πήρα ήδη» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσιπλάκος.

Το Newsit επικοινώνησε και την πρώην βουλευτή Νόρα Κατσέλη και αδελφή της Υπουργού Απασχόλης Λούκας Κατσέλη, η οποία είπε πως «οι διεκδικήσεις έγιναν προ 7 ετών και πως ο τρόπος που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας συνιστούν άκρατο λαϊκισμό».

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρώην βουλευτής και υπουργός Στάθης Παναγούλης «εγώ αυτή την αγωγή την έκανα όταν δεν είχε κηρυχθεί σε πτώχευση η χώρα μας, πριν 5 με 8 χρόνια και είναι χρήματα που τα δικαιούμαι. Σήμερα όμως δεν διεκδικώ τίποτα για τον εξής λόγο. Γιατί αυτά τα λεφτά που μου χρωστάει το ελληνικό κράτος τα έφαγε ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης και όλη η φαμίλια του Παπανδρέου. Όλη αυτή η συμμορία που κυβερνάει από το 1974. Το 1982 εγώ παραιτήθηκα από υπουργός καταγγέλοντας όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Δεν διεκδικώ τίποτα αλλά ούτε κατηγορώ και τους συναδέλφους που τα διεκδικούν. Τα χάριζω στην οικογένεια Παπανδρέου τα χρήματα μου».

Η ειρωνεία περισσεύει στη δήλωση του κυρίου Παναγούλη όμως δεν απάντησε ποτέ τι θα κάνει τα χρήματα εάν δικαιωθεί και τα πάρει.

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ.Παναγούλη στο NewsIt

Μέχρι στιγμής η λίστα με όσους έχουν διεκδικήσει αναδρομικά περιλαμβάνει τους: Κίμων Κολούρη, Στάθη Παναγούλη,  Ιωάννη Γιαννακόπουλο, Αριστείδη Τσιπλάκο, Παυσανία Ζακολίκο, Μερώπη Καλδή, Κωνσταντίνο Πυλαρινό, Νόρα Κατσέλη.

Βουλευτές που δεν διεκδικούν αναδρομικά είναι οι: Πέτρος Δούκας, Θεόδωρος Τσουκάτος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Λουκάς Αποστολίδης, Γιώργος Σούρλας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Στέφανος Μάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρ της αύξησης παρά την κατακραυγή ο βουλευτής της Ν.Δ Δ.Σταμάτης!

#TAGS MM