Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Προκαταρκτική έρευνα για το μπάχαλο στη Μαλακάσα

Τις τυχόν ποινικές ευθύνες για τον αποκλεισμό χιλιάδων εκδρομέων και την ταλαιπωρία τους το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα, προς τον εισαγγελέα, από τον οποίο ζητούσε να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες, «επειδή η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου».

Με τη σειρά της η κα Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συντέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε επίσης
Γολγοθάς για τους οδηγούς στη Μαλακάσα – Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί – Προβλήματα από τη χιονόπτωση στα βόρεια προάστια
Τώρα το υπουργείο ζητάει έρευνα από εισαγγελέα για το αλαλούμ στην εθνική οδό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε