Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πλήρωση 6 θέσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΑΣΕΠ

Εκδόθηκε από τον ΑΣΕΠ Προκήρυξη για την πλήρωση έξι θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τι ισχύει.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η Προκήρυξη για την πλήρωση των έξι θέσεων  ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με τις θέσεις, ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής και τα απαραίτητα πτυχία.

Οι θέσεις

1.  Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης

2.  Γενική Διεύθυνση Γεωργίας

3.  Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4.  Γενική Διεύθυνση Αλιείας

5.  Γενική Διεύθυνση Τροφίμων

6.  Γενική Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Δομών

Τα καθήκοντα των προϊσταμένων των προκηρυσσόμενων θέσεων

1. Η παροχή εµπεριστατωμένων εισηγήσεων στην πολιτική ηγεσία, μετά από ανάλυση δεδοµένων και αξιολόγηση κινδύνων και η διαμόρφωση εναλλακτικών επιλογών βάσει της ανάλυσης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος λειτουργίας του φορέα.

2. Η διασφάλιση συνθηκών οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Διευθύνσεων του φορέα και των λοιπών φορέων της ∆ηµόσιας Διοίκησης.

3. Η εισήγηση της ετήσιας στοχοθεσίας και η παρακολούθηση της επίτευξης της βάσει των θεσπισμένων δεικτών απόδοσης

4. Η εισήγηση για τη συνεχή βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των οργανικών μονάδων µε την υποβολή προτάσεων οργανωτικού και επιχειρησιακού ανασχεδιασμού.

5. Η έγκριση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας των υποκείμενων οργανικών μονάδων.

6. Ο συντονισμός και η ανάθεση εργασιών στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση για την επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων.

7. Η διαχείριση και αξιοποίηση του προσωπικού ώστε να επιτυγχάνονται οι θεσπισμένοι στόχοι.

8. Η αξιολόγηση του προσωπικού σύμφωνα µε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

9. Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαχείριση κρίσεων.

10. Η εκπροσώπηση της Γενικής Διεύθυνσης, όπου απαιτείται.

11. Επιπρόσθετα καθήκοντα που απορρέουν από αρμοδιότητες που περιγράφονται σε ειδικότερη κείμενη νομοθεσία, σε ειδικότερες σχετικές κανονιστικές διατάξεις και στα ειδικά περιγράμματα θέσεων εργασίας.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν όλοι οι υπάλληλοι δηµόσιων υπηρεσιών ή Ν.Π.∆.∆., των Ανεξαρτήτων Αρχών και των ΟΤΑ β΄ βαθμού, μόνιμοι και µε σχέση εργασίας Ι.∆.Α.Χ., κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ, οι οποίοι ανήκουν σε κλάδο/ειδικότητα, οι υπάλληλοι του οποίου προβλέπεται από τις διατάξεις του π.δ. 97/2017 ότι μπορούν να προΐστανται στις προκηρυσσόμενες θέσεις ή κατέχουν τον βασικό τίτλο σπουδών του κλάδου αυτού ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.∆.∆.Α.) ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν. Όλοι οι ανωτέρω υποψήφιοι θα πρέπει να υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει) και επιπλέον, κατά την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων:

α) να έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης για ένα (1) έτος τουλάχιστον ή β) να έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για τρία (3) τουλάχιστον έτη ή γ) να είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.∆.∆.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και να κατέχουν βαθμό Α΄ µε πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον 8 έτη στο βαθμό αυτόν ή δ) να κατέχουν το βαθμό Α΄ µε πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον 10 έτη στο βαθμό αυτόν.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για την Προκήρυξη ΑΣΕΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις