Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρόλαβαν στο “τσακ” 110 άτομα πριν αυτοκτονήσουν – Συγκλονιστικές ιστορίες

Πρόλαβαν στο “τσακ” 110 άτομα πριν αυτοκτονήσουν – Συγκλονιστικές ιστορίες

Ανήλικοι και ενήλικοι λίγο πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα, έγραψαν την πρόθεσή τους στο ίντερνετ.

Εκατόν δέκα προθέσεις αυτοκτονιών απέτρεψαν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο 26 περιπτώσεις απέτρεψε η αστυνομία, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον Φεβρουάριο 18, τον Μάρτιο 12, τον Απρίλιο 20, τον Μάιο 13 και τον Ιούνιο 21.

Οι ιστορίες που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας είναι συγκλονιστικές. Σε κάποιοες περιπτώσεις οι χρήστες του ιντερνετ γράφουν για την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, αποχαιρετώντας μάλιστα τους φίλους τους, ενώ σε άλλες προειδοποιούν οτι θα βλάψουν κι αλλους.

Ενδεικτικά:
– στην Αθήνα, ενήλικος, ο οποίος είχε κόψει τις φλέβες του και είχε καταπιεί χάπια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
– στην Κατερίνη, ενήλικη αφού είχε καταπιεί χάπια, οδηγήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για πλύση στομάχου.
– στη Λευκάδα, ανήλικη που αντιμετώπιζε σύνδρομο διπλής προσωπικότητας, εκδήλωνε πρόθεση αυτοκτονίας με τη χρήση ψευδωνύμου, ενώ παράλληλα με τη χρήση άλλου προσπαθούσε να αποτρέψει την ίδια πράξη.
– στην Κρήτη, ενήλικος που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναρτούσε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες όπου ήταν ένοπλος και απειλούσε ότι προβεί σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τρίτων. Υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και εγκλείσθηκε σε ψυχιατρική κλινική.
– στη Θεσσαλονίκη, ενήλικος με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα διαπράξει κακόβουλες πράξεις. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ..
– στα Ιωάννινα, ενήλικος που μιλούσε σε chat room, αποχαιρετούσε τους φίλους του ενώ παράλληλα κατάπινε χάπια. Μετά από επέμβαση των τοπικών αστυνομικών αρχών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία.
– στη Σκύρο, ενήλικη που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα αυτοτραυματισθεί και θα προβεί σε άδικες πράξεις σε βάρος τρίτων προσώπων. Μετά από ψυχιατρική εξέταση κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική.

Συνολικά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από το 2006 μέχρι σήμερα τετρακόσιες εβδομήντα τέσσερις (474) περιπτώσεις εκδηλώσεων προθέσεων αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.

Διαβαστε

154 αυτοκτονίες στρατιωτών σε 155 ημέρες! Δείτε βίντεο

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε