Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προσφορές όλο το χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων! – Γιακουμάτος: Αν πει όχι το ΣτΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα φτιάξω νέο νόμο!

Προσφορές όλο το χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων! – Γιακουμάτος: Αν πει όχι το ΣτΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα φτιάξω νέο νόμο!

– Θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές
– Οι εκπτώσεις θα εξακολουθήσουν να γίνονται 4 φορές το χρόνο
– Οι προσφορές θα αφορούν όλα τα βιομηχανικά είδη εκτός τροφίμων
– Τι θα ισχύει στα σούπερ μάρκετ
– Την Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον «κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες», που αναμένεται να εκδοθεί αύριο σε ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα αυτό ότι θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές και ότι θα ιδρυθεί ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών για τις προσφορές, ενώ σε ό,τι αφορά στις εκπτώσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται τέσσερις φορές το χρόνο.

Μείωση τιμών άνω του 15% αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης από την εφαρμογή του κώδικα ενώ υπογραμμίζεται ότι οι προσφορές αφορούν όλα τα βιομηχανικά είδη εκτός τροφίμων, οπότε στα τμήματα των σούπερ μάρκετ που αφορούν βιομηχανικά είδη θα γίνονται προσφορές.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει γίνει συζήτηση για την ενδεχόμενη ανάθεση στη Νίλσεν, έναντι περίπου 15.000 ευρώ, να κάνει έρευνα για τις τιμές στα τρόφιμα διότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν υπολογίζει τις προσφορές, ενώ είπε ότι θα ζητήσει από τους συναρμόδιους υπουργούς να του στείλουν στοιχεία που να εξηγούν την αύξηση στο ύψος των εισιτηρίων.

Ακόμη, ο υφυπουργός ανέφερε ότι την Πέμπτη οδεύει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ενώ γνωστοποίησε ότι θα φέρει σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, για την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής στα επιμελητήρια και για την εναρμόνιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με το ΓΕΜΗ.

Η κατάργηση της οικονομικής συνδρομής των επιμελητηρίων εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί με πληρωμή κάποιων υπηρεσιών και ενδέχεται να υπάρξει υπουργική απόφαση με συγκεκριμένο κοστολόγιο για όλα τα επιμελητήρια. Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν κάποια από τα επιμελητήρια και για τον προϋπολογισμό τους θα δοθεί μία παράταση χρόνου.

Για το θέμα των Κυριακών ο υφυπουργός δήλωσε φανατικός υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι θετική ως προς το κυριακάτικο άνοιγμα όλες τις Κυριακές του χρόνου σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Εάν είναι αρνητική η απόφαση του ΣτΕ, όπως είπε, τότε θα προχωρήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα με επανακαθορισμό των τουριστικών περιοχών. Εκτιμά δε ότι θα προχωρήσει σε νομοθέτημα πριν το Καλοκαίρι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε