Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρόσφυγες δίνουν από το υστέρημα τους σε άστεγους Έλληνες [vid]

Πρόσφυγες δίνουν από το υστέρημα τους σε άστεγους Έλληνες [vid]

Πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης μαζεύουν φαγητό για να το δώσουν σε άστεγους. Σύμφωνα με το ιδιαίτερο και κυρίως ανθρώπινο ρεπορτάζ που έκανε στην Ελλάδα ο δημοσιογράφος Λόρενς Λι για το Αλ Τζαζίρα, οι άνθρωποι αυτοί συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα για όσους το έχουν ανάγκη.

Όπως βλέπετε, οι πρόσφυγες συγκεντρώνουν όσα φαγητά περίσσευαν και στην συνέχεια μαζί με Ευρωπαίους εθελοντές τα μοιράζουν σε όσους πιστεύουν πως είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτούς.

Ο Αντέλ και ο Αντνά είναι δυο πρόσφυγες από το Χαλέπι της Συρίας. Καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους για να δώσουν φαγητό σε όσους πεινάνε, μιας και όπως λένε, με τόσο κρύο… η πείνα μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

“Δεν ξέραμε ότι είναι πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται κάθε μέρα, τρεις φορές, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ” λέει η Μαλίνα, που είναι μητέρα τριών παιδιών.

“Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι όχι αν κάποιος πρόσφυγας ή αν είναι Έλληνας. Σημασία έχουν οι άνθρωποι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες. Και εγώ είμαι πρόσφυγας και είμαι από την Συρία. Δεν με νοιάζει, είναι όλοι άνθρωποι” λέει ο Αντέλ, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: Al Jazeera

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε