Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης κατέθεσε ο Π. Ψωμιάδης

Ο επιχειρηματίας, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην προσφυγή του ότι ουδέποτε προετοίμασε την διαφυγή του στο εξωτερικό.

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης κατέθεσε στον 6ο Τακτικό Ανακριτή ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης που κατηγορείται στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο επιχειρηματίας, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην προσφυγή του ότι ουδέποτε προετοίμασε την διαφυγή του στο εξωτερικό ώστε να αποφύγει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη και επομένως ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Η κρίση Ανακριτή και Εισαγγελέα για τον επιχειρηματία -που απολογήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου – ήταν ότι πρέπει να προφυλακιστεί ως ύποπτος διαφυγής στο εξωτερικό. Με το ίδιο σκεπτικό ο ανακριτής είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης του Ψωμιάδη λίγες μόνο ώρες μετά την άσκηση δίωξης για την υπόθεση της ΚΑΠΙΤΑΛ. Είχε προηγηθεί αυτόβουλη εμφάνιση πρώην συνεργάτη του Ψωμιάδη στο ανακριτικό γραφείο,για να καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του ομίλου της ΑΣΠΙΣ ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την χώρα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ψωμιάδη, που βαρύνουν και την σύζυγο και την κόρη του ως μέλη του ΔΣ της ΚΑΠΙΤΑΛ, αφορούν ομολογιακά δάνεια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδώσει η εταιρία από το 2003 έως το 2006 υποσχόμενη υψηλές αποδόσεις. Οι επενδυτές των επίμαχων προϊόντων δηλώνουν εξαπατημένοι και ζημιωμένοι από την κατάρρευση του ομίλου και την απώλεια των οικονομιών τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε