Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν το πρωί σήμερα στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, νέα επιδείνωση όμως από αύριο Τετάρτη.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών νωρίς το πρωί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά και πάλι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη η ορατότητα, κατά τόπους, το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα νωρίς το πρωί και το βράδυ για τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές βροχές. Πιθανότητα το πρωί στα βόρεια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στα βόρεια 6 τοπικά 7 μποφόρ όπου από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ και πάλι τοπικές βροχές. Το πρωί τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 με βαθμιαία ενίσχυση στο βόρειο Αιγαίο στα 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Σε πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε