Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ

Γ. Ραγκούσης ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ΑΣΕΠ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για προσλήψεις και προκηρύξεις.

Στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης προβλέπονται πως οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους δήμους και στις επιχειρήσεις των δήμων θα γίνονται αποκλειστικά από τον ΑΣΕΠ.

Μόνο από ΑΣΕΠ θα γίνονται οι προσλήψεις στις εταιρείες όπου το δημόσιο έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, στις ανεξάρτητες αρχές και σε αυτές της Εκκλησίας, ενώ οι προκηρύξεις θα γίνονται επίσης μόνο απο τον ίδιο φορέα.

Επίσης, καταργείται το 50% της προσαύξησης στη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους έργου, ορισμένου χρόνου και τους εργαζόμενους στα stage. Καταργείται επίσης η συνέντευξης, ενώ bonus με επιπλέον δηλαδή μόρια θα έχουν όσοι έχουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ενώ στο νομοσχέδιο καταργούνται και τα μόρια από τον ΟΑΕΔ. 

Μεγαλύτερη αξία με περισσότερα μόρια θα έχει πλέον το απολυτήριο λυκείου, όπως και το τεστ δεξιοτήτων, ενώ απαγορεύονται οι συμβάσεις έργου για διοικητικές ή γραμματιάκές θέσεις ή τέλος για τις κενές οργανικές θέσεις.

Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται περικοπή των προνομίων των αθλητών εκτός από τους αθλητές που έχουν λάβει μετάλλιο ή έχουν σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ.

Το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε