Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Προσλήψεις: Ως 8.800 οι θέσεις στην καθαριότητα των δήμων

Προσλήψεις

Οι προσλήψεις θα είναι γύρω στις 8.700, 8.800 και αφορούν σε θέσεις μονίμων στις υπηρεσίες καθαριότητας Δήμων, στο πλαίσιο της διευθέτησης του ζητήματος των συμβασιούχων – “παρατασιούχων”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. αναμένεται να γίνουν

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις θα είναι ανοιχτός και δεν σημαίνει ότι θα προσληφθούν στις μόνιμες θέσεις μόνο όσοι ήδη υπηρετούν ως συμβασιούχοι.

Ο Υπ. Εσωτερικών τόνισε πως, ο αριθμός αυτός υπερκαλύπτει τις ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό Καθαριότητας. «Αυτούς που έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο ως αντισυνταγματική των συμβάσεων τους το καλοκαίρι ήταν σε ένα νούμερο το οποίο κυμαίνετο από 6.100 – 7.000 κι εμείς τώρα μιλάμε για προσλήψεις οι οποίες υπερκαλύπτουν».

«Δε σημαίνει ότι θα είναι τα ίδια πρόσωπα, διότι αυτός ο διαγωνισμός που κάνουμε δεν είναι φωτογραφικός. […] Πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό όπου μπορεί ο καθένας, με βάση τη μοριοδότηση που προκύπτει κι ορίζει ο νόμος να καταθέσει τα χαρτιά του. Νομίζω ότι θα εκπλαγούμε – κι αυτό δεν είναι ευχάριστο – από το νούμερο των αιτήσεων που θα υπάρξουν. Γιατί μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στη χώρα», συμπλήρωσε.

«Προφανώς, γιατί να αλλάξει κάτι» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης στο ερώτημα, εάν η μοριοδότηση του σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα παραμείνει ως έχει.

Πηγή: epoli

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις