Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Προσλήψεις χωρίς κοινοτικά κονδύλια

Προσλήψεις χωρίς κοινοτικά κονδύλια

50.000 προσλήψεις μέσω των προγραμμάτων Stage έγιναν από το 2004 έως σήμερα χρησιμοποιώντας χρήματα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και χωρίς καμία συγχρηματοδότηση από την ΕΕ.


Η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, στα οποία, όπως έχει καταγγελθεί από τη ΓΣΕΕ, η επιλογή των ανέργων γίνεται χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες κόστισε στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στο δημόσιο περισσότερα από 530 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, αυτό προκύπτει από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, καταρρίπτοντας το επιχείρημα του πρωθυπουργού, όπως το διατύπωσε στα ντιμπέιτ, ότι δηλαδή οι προσλήψεις γίνονταν και με χρήση χρημάτων από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται, οι προσλήψεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, που επικαλείται αποφάσεις διορισμού με συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αποφάσεις έχουν ημερομηνίες 18 και 22 Σεπτεμβρίου και αφορούν τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων (42 θέσεις) και την Υπηρεσία Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (12 θέσεις), αντιστοίχως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε