Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Προσοχή: Τρελή απάτη με οικόπεδα στα Βόρεια προάστια!

Προσοχή: Τρελή απάτη με οικόπεδα στα Βόρεια προάστια!

Σπείρα πούλαγε οικόπεδα σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυρθραία που ήταν…αέρας κοπανιστός. Τουλάχιστον 8 τα θύματά τους. Στα χέρια της αστυνομίας ο εγκέφαλος της συμμορίας. Το Newsit αποκαλύπτει πως δρούσαν οι απατεώνες.

Το κόλπο grosso ήταν καλά σχεδιασμένο από τους υποτιθέμενους κτηματομεσίτες οι οποιοι έψαχναν και έβρισκαν οικόπεδα σε περιοχές των βορείων προαστίων που είτε ήταν εγκατελελειμμένα, είτε οι ιδιοκτήτες τους είχαν πεθάνει, είτε ήταν ηλικιωμένοι, είτε δεν είχαν ιδέα για την…απάτη.

Ο 65χρονος εγκέφαλος της σπείρας παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματα του ως σπουδαίος κτηματομεσιτης, ήταν πάντα καλοντυμένος και πολύ πειστικός. Τέσσερα ακόμη άτομα που ήταν τα τσιράκια του 65χρονου έπαιζαν το ρόλο των ιδιοκτητών των οικοπέδων που πούλαγαν το παραμύθι πως βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και γι΄αυτό “σκότωναν” την περιουσία τους σε εξευτελιστικές τιμές.

Εξπερ στην πλαστογραφία αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες κι τίτλοι ιδιοκτησίας υπαρκτων η ανύπαρκτων προσώπων έπειθαν τα ανυποψίαστα θύματά τους και αφού αφου εισέπρατταν μεγαλες προκαταβολές είτε κέρδιζαν χρόνο λέγοντας πως καθυστερεί η μεταβίβαση των τίτλων του οικοπέδου, είτε εξαφανίζονταν.

Μεχρι στιγμής η αστυνομία εχει 8 μηνυτήριες αναφορές απο εξαπατημενους αγοραστές, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τους δέκα.

Η σπείρα δρούσε από το 2009 και τα ποσά που καταχράστηκαν οι αετονύχηδες ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.  Εως τώρα έχει συλληφθεί μόνο ο 65χρονος εγκέφαλος της σπείρας ενώ για τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος έχει σχηματισθεί δικογραφία και αναζητούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πούλουσαν οικόπεδα και σπίτια στην Κηφισιά χωρίς να τους ανήκουν

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε