Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Προσοχή!Επικίνδυνα σχολικά κτίρια στην Αθήνα

Οκτώ στα δέκα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αθηναίων έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί και είναι επικίνδυνα αφού δεν γίνεται καμμία συντήρηση και οι απαιτούμενες εργασίες επισκευών ”αραχνιάζουν” σε συρτάρια.
 

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα σχολικά κτίρια της Αθήνας όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, καθώς οι χρόνιες ελλείψεις και τα κτιριακά προβλήματα καθιστούν αρκετά από αυτά ολικώς ή μερικώς ακατάλληλα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία από τη νέα δημοτική αρχή μεταξύ των 31 νέων σχολικών κτιρίων, τα οποία είναι υπό κατασκευή και δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, υπάρχει σχολική μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το 1986 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί, καθώς εκκρεμεί η ”αποπεράτωση εργασιών πυρασφάλειας” ενώ σε άλλα δεν έχει ολοκληρωθεί η ”διαδικασία άρσης επικινδυνότητας τοίχου”.
 
Ο δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αναζητεί ελεύθερα οικόπεδα προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ανέγερσης 36 καινούργιων σχολείων.
Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο στόχο δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ και εξαιτίας της κρίσης δεν υπάρχουν λεφτά για απαλλοτριώσεις.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε