Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσπάθεια να “μαζευτούν” τα ασφαλιστικά ταμεία

Προσπάθεια να “μαζευτούν” τα ασφαλιστικά ταμεία

Αρχισε σήμερα το έργο της, επιτροπής υπο τον υπουργό Εργασίας η οποία θα αναλάβει να ενοποιήσει τα μητρώα συνταξιούχων, να εντοπίσει τις συντάξεις – μαϊμού, να εισπράξει οφειλές και να καταπολεμήσει την εισφοροδιαφυγή.

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης πρόκειται για την διοικητική και λειτουργική ενοποίηση 90 διαφορετικών μητρώων συνταξιούχων και 60 διαφορετικών κλάδων ασφάλισης, που ενώ είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν στους 6 κύριους ασφαλιστικούς φορείς διατηρούν έως σήμερα την «οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια» τους.

Η Επιτροπή Συντονισμού θα συνεπικουρείται από επιτροπή νομικής στήριξης και Επιστημονική Γραμματεία, ενώ θα εποπτεύει και θα συντονίζει την εργασία 6 τεχνικών κλιμακίων, ένα ανά ταμείο κύριας ασφάλισης.

Θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, παρουσιάζοντας κάθε φορά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ώστε με ορίζοντα το τέλος του τρέχοντος έτους τα τελικά παραδοτέα να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο νομοθέτημα, το οποίο σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας θα είναι έτοιμο προς το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας από τις περικοπές που έγιναν έως και σήμερα έχουν εξοικονομηθεί από τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,1,4 δις συνολικά για τα Ταμεία, από τα οποία τα 500 εκατ. ευρώ αφορούν το ΙΚΑ, 2,4 δισ. ευρώ από την κατάργηση των δώρων, και 817 ευρώ από την κατάργηση του ευνοϊκού πλαφόν στις εισφορές για τους υψηλόμισθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δέσμευση Βρούτση για καταβολή 3.200 εφάπαξ ανά μήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε