Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Προσπάθησαν να μπαζώσουν αρχαία στην Πλάκα – Διαμαρτυρίες από κατοίκους

Προσπάθησαν να μπαζώσουν αρχαία στην Πλάκα – Διαμαρτυρίες από κατοίκους

Οι πολίτες στον αγώνα τους για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου έχουν επιστρατεύσει το Facebook και το Twitter.

Δεκάδες εξαγριωμένοι πολίτες βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα όπου βρίσκεται ο γνωστός Βωμός του Ελέους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μπαζωθούν τα αρχαία ευρήματα και να ολοκληρωθεί επέκταση του ΗΣΑΠ.

Πολίτες της περιοχής βρίσκονται στο σημείο όπου πριν από λίγο μπουλντόζες επιχείρησαν να μπαζώσουν το αρχαίο σημείο επί της Ανδριανού και προειδοποιούν ότι θα βρίσκονται στο σημείο με βάρδιες, προκειμένου να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Όπως αποκαλύπτουν με τη συγκεκριμένη ενέργεια δεν συμφωνεί ούτε και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ σχεδιάζουν την Παρασκευή να απευθυνθούν στον Εισαγγελέας προκειμένου να ζητήσουν ακύρωση των εργασιών.

Τα έργα ανακαίνισης της γραμμής των ΗΣΑΠ έφεραν στο φως της δημοσιότητας μία σημαντική ανακάλυψη εκείνη του Βωμού του Ελέους, τον Βωμό των 12 Θεών που στην αρχαία Αθήνα εθεωρείτο το σημείο μηδέν της πόλης. Από τότε που έγιναν γνωστές οι προθέσεις του ΗΣΑΠ για μπάζωμα του χώρου, δημιουργήθηκε η Κίνηση Πολιτών για τη Σωτηρία και Ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε