Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρόστιμα σε ασφαλιστικές εταιρείες εξαιτίας των αύξησεων

Εκτιμούν δε, ότι οι αυξήσεις «πάτησαν» πάνω σε καταχρηστικούς όρους των συμβολαίων και -όπως σχολιάζουν- αυτοί οι όροι είναι οι ίδιοι τους οποίους σχεδιάζει η Γ.Γ.Κ. να αφαιρεθούν οριστικά από τα συμβόλαια το επόμενο διάστημα.

Πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (Γ.Γ.Κ.) σε ασφαλιστικές εταιρείες, για παραβίαση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή. Τρεις πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, στον κλάδο Υγείας, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, έκαναν χρήση καταχρηστικών όρων και επέβαλαν το τελευταίο διάστημα αδικαιολόγητα μεγάλες αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των καταναλωτών.

Στο μικροσκόπιο της Γ.Γ.Κ. έχουν βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των τριών εταιρειών και αναμένεται η υπερασπιστική τους γραμμή. Στην περίπτωση που τα στοιχεία, τα οποία θα παρουσιάσουν, δείξουν ότι οι αυξήσεις δεν είναι παράτυπες, δεν θα προχωρήσει και η διαδικασία του προστίμου. Τα σχετικά υπομνήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, αναμένεται να υποβληθούν εντός των επόμενων ημερών.

Πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη της Γ.Γ.Κ., οι συγκεκριμένες αυξήσεις που ερευνώνται, διαμορφώνονται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές των θεραπευτηρίων και των ιατρικών δαπανών παραμένουν στα περυσινά επίπεδα. Εκτιμούν δε, ότι οι αυξήσεις «πάτησαν» πάνω σε καταχρηστικούς όρους των συμβολαίων και -όπως σχολιάζουν- αυτοί οι όροι είναι οι ίδιοι τους οποίους σχεδιάζει η Γ.Γ.Κ. να αφαιρεθούν οριστικά από τα συμβόλαια το επόμενο διάστημα, μετά την ψήφιση από τη Βουλή νομοσχεδίου, με το οποίο επιχειρείται η καθιέρωση διαφάνειας στις τιμές των προϊόντων των ασφαλιστικών εταιρειών για τα συμβόλαια Ζωής και Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η διαδικασία αξιολόγησης των παρατηρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε