Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρώτα ο αμερικανός πρέσβης και μετά η τρόικα στο υπ.Εργασίας

Πρώτα ο αμερικανός πρέσβης και μετά η τρόικα στο υπ.Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας ήταν να συναντήσει στις 11.00 την τρόικα. Τουλάχιστον έτσι είχε ανακοινωθεί. Προς το παρόν μέσα στο υπουργείο είναι ο αμερικανός πρέσβης. Έξω μουσικά σχολεία και η τρόικα θα ακολουθήσει.

Ήρθε η σειρά του υπουργού Εργασίας να βρεθεί απέναντι στην τρόικα. Οι δανειστές ζητούν νέες ρυθμίσεις στον ιδιωτικό τομέα. Κυρίως ωράριο λάστιχο με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, να μπορεί δηλαδή ο εργοδότης για κάποιο διάστημα να απασχολεί επιπλέον ώρες τους υπαλλήλους στους οποίους αντί υπερωριών θα παράσχει μειωμένο ωράριο αργότερα και για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι λοιπόν μόνο η αύξηση των ορίων ηλικίας. Οι τροϊκανοί υπολόγισαν το όφελος σε μόλις 500 εκατομμύρια και έτσι … θέλουν κι άλλα.

Οι τροϊκανοί επίσης ζητούν νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς, αλλά και κατάργηση των αυτόματων αυξήσεων μέσω των τριετιών. Οι όποιες αυξήσεις λένε οι τροϊκανοί δεν θα μπαίνουν αυτόματα αλλά μόνο μετά από διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον εργοδότη.

Απ’ την άλλη πλευρά το υπουργείο αντιπροτείνει πάγωμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα και συζητά (ίσως) μείωση στις αυξήσεις μέσω τριετιών.

Σήμερα επίσης πέφτει στο τραπέζι με την τρόικα όλο το πακέτο μέτρων που αφορά:

Αύξηση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, αύξηση του κατωτάτου ορίου χρόνου συνταξιοδότησης στα 20 έτη,μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, κλιμακωτά, πάνω από τα 1.000 ευρώ από 1% έως και 15%, μείωση του εφάπαξ κατά 20-30% σε 22 Ταμεία, αλλά και κατάργηση δώρων, περικοπή στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων (πλαφόν στα 720 ευρώ), αλλά και κατάργηση του ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 ετών.

Διαβάστε επίσης:

4 δισ. ευρώ “τρύπα” στα μέτρα βλέπει η Τρόικα – Περνούν φόροι-σοκ και έρχονται νέες μειώσεις μισθών

Έξαλλος με τους τροϊκανούς ο Στουρνάρας: Δε μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε