Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Προθεσμία 40 ημερών για την πληρωμή του τέλους ακινήτων

Προθεσμία 40 ημερών για την πληρωμή του τέλους ακινήτων

Οι φορολογούμενοι θα έχουν αυτό το χρονικό περιθώριο το οποίο θα ξεκινάει από την έκδοση του λογαριασμού.

Θα μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι μέχρι 40 ημέρες μετά, όπως προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκδίδεται απόφαση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από την έκδοση της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν διορία άλλες 20 ημέρες προκειμένου να εξοφλήσουν το τέλος

Η βεβαίωση που θα παίρνουν από την αρμόδιο ΔΟΥ ότι πλήρωσαν το χαράτσι θα είναι αυτή που χρειάζεται να προσκομίζουν στην ΔΕΗ ή σε εναλλακτικό πάροδο, για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο μέλλον.

Τι γίνεται με όσους εξαιρούνται; Οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν το τέλος και στη συνέχεια με μία σειρά δικαιολογητικών, που θα προσκομίζουν κάθε φορά που θα έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, θα τους επιστρέφονται τα χρήματα.

Αυτοί που εξαιρούνται από την καταβολή του τέλους είναι όσοι έστειλαν SMS μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στους οποίους αφού απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσω SMS, θα πρέπει να υποβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους τα δικαιολογητικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινάει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα

Νέο έμμεσο χαράτσι στα ακίνητα!

Κλοπή μισθών και συντάξεων με διπλό χαράτσι – 300 ως 500 ευρώ χάνουν όλοι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε