Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου για τον Ιάσωνα – Αντιγόνη [pics, vid]

κατάργηση φύλου Ιάσωνας Αντιγόνη

Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου έγινε σήμερα (01.11.2017) η πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου. 32χρονος φοιτητής ζήτησε δίπλα στο Ιάσωνας να προστεθεί το Αντιγόνη.

Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου τέθηκε για πρώτη φορά η κατάργηση φύλου. 32χρονος φοιτητής ζήτησε να προστεθεί το όνομα Αντιγόνη δίπλα στο όνομα Ιάσωνας. Επέλεξε έτσι την άφυλη φύση του.

Η πρώτη δίκη για κατάργηση φύλου έγινε ένα μήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

κατάργηση φύλου Ιάσωνας Αντιγόνη

Ο Ιάσωνας-Αντιγόνη κατέθεσε την αίτηση για την κατάργηση του φύλου από τα προσωπικά του στοιχεία. Επικαλέστηκε το νέο νόμο καθώς, όπως τόνισε, δεν νιώθει ότι ανήκει σε κανένα από τα δύο φύλα.

Ευχήθηκε κάποια στιγμή να σταματήσει να αποδίδεται φύλο στα νεογέννητα παιδιά καθώς αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

κατάργηση φύλου Ιάσωνας Αντιγόνη

«Δεν ανήκω πουθενά»

“Ζήτησα αυτό που ούτως ή άλλως με χαρακτηρίζει, η άφυλη ταυτότητα φύλου. Ότι, δηλαδή, δεν θέλω, δεν νιώθω ότι ανήκω σε κανένα από τα δύο φύλα. Το όνομα που χρησιμοποιώ, ούτως ή άλλως, είναι το Jason-Antigone. Ζήτησα να προστεθεί το Αντιγόνη στο Ιάσωνας και είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για εμένα όσο και για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα”, σημείωσε ο 32χρονος φοιτητής.

Σε 15 ημέρες θα γνωρίζει αν το δικαστήριο θα επικυρώσει την άφυλη ταυτότητα του.

«Ιστορική στιγμή»

Για ιστορική στιγμή που θα ανοίξει το δρόμο και για αντίστοιχες περιπτώσεις με του Ιάσωνα-Αντιγόνη έκανε λόγο και ο δικηγόρος του, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

κατάργηση φύλου Ιάσωνας Αντιγόνη

Αποκάλυψε πως το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου είναι το πρώτο ελληνικό δικαστήριο το οποίο είχε εκδώσει απόφαση αλλαγής φύλου πριν καν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις